Prologis breidt haar portfolio uit met een off-market transactie in Zuid-Nederland met de aankoop van Prologis Park Veghel DC2. Het warehouse is overgenomen van het welbekende Bouwbedrijf van de Ven B.V. in Veghel, die het warehouse destijds bouwde en als investering hield. Het nieuw verworven warehouse ligt strategisch op het Industrial Park de Amert langs de A50 tussen Eindhoven, Den Bosch en Nijmegen, en ligt vlakbij belangrijke vaarwegen. Veghel DC2 ligt direct naast het al bestaande Prologis Park Veghel DC1, dat momenteel volledig is verhuurd.

Warehouse Prologis Veghel DC1 & 2

Een refurbished ontwerp aansluitend bij de duurzaamheidsdoelen
Om de duurzaamheidsdoelstellingen van de klant te versnellen en het pand te laten voldoen aan de ESG-doelen van Prologis om in 2030 een netto-nuluitstoot te bereiken in alle activiteiten en in 2040 in de hele waardeketen, zal het pand volledig refurbished worden. Prologis zal de klimaatimpact van de bouw minimaliseren, de gebouwen efficiënter beheren en zal diensten verlenen zoals hernieuwbare energie, EV-opladen, LED-verlichting en ondersteuning bij de ontwikkeling van werknemers. 

Jack Geurtjens VP, Capital Deployment bij Prologis: “Prologis Park Veghel DC2 is een waardevolle toevoeging aan ons portfolio in Zuid-Nederland gezien de zeer gewilde strategische locatie en laat zien dat wij nieuwe oplossingen bieden op logistieke hotspots door heel Europa. Veghel DC2 is ook een uitstekend voorbeeld dat laat zien hoe wij onze klanten optimaal ondersteunen bij hun behoefte om duurzaamheidsdoelen te versnellen.”

Prologis werd bij deze acquisitie geadviseerd door Cushman & Wakefield en DLA.

Ouder artikel
Morrison Express viert de opening van duurzaam warehouse op Prologis Park Eindhoven DC4

LATEN WE BEGINNEN

Elke connectie begint met een gesprek. Ons team staat klaar om te helpen.