Om klanten te helpen bij het realiseren van hun groeiambities en om in de groeiende vraag naar duurzaam en strategisch gelegen vastgoed te voldoen, heeft Prologis 6,5 hectare aan grond aangekocht op het duurzame bedrijventerrein Business Centre Treeport (BCT) in Zundert, nabij Breda. Prologis zal een hoogwaardig warehouse ontwikkelen met een oppervlakte van 47.246 vierkante meter, dat naar verwachting een BREEAM ‘Excellent’ certificaat zal ontvangen. De bouw van Prologis Park Breda DC4 is onlangs gestart en zal medio 2024 gereed zijn.

Sustainable business park Business Centre Treeport in Zundert near Breda.

Prologis Park Breda

Op het nieuwverworven terrein van 6,5 hectare is Prologis gestart met de bouw van een hoogwaardig warehouse met een oppervlakte van 47.246 vierkante meter. De faciliteit zal voorzien zijn van voortreffelijke specificaties, zoals een vloerbelasting van 50 kN/m², een volledig elektrisch verwarmingssysteem en een direct beschikbare energiecapaciteit van 4.130kVa. Hoewel het pand vooral zal bestaan uit magazijnruimte, is er in het warehouse ook ruimte voor een mezzanine en kantoorruimte dat aan alle eisen voldoet om als hoofdkantoor te dienen. Door de lage leegstand in het gebied, de aanhoudende vraag en de schaarste aan logistiek vastgoed, biedt dit nieuwe, moderne warehouse klanten de mogelijkheid om duurzaam te groeien op een strategische locatie.

Duurzame ontwikkeling

Het volledig elektrische warehouse is ontworpen met duurzame kenmerken om de duurzaamheidsdoelstellingen van klanten te versnellen en sluit aan bij de Net Zero Carbon-ambitie van Prologis voor 2040. De faciliteit wordt bijvoorbeeld voorzien van efficiënte warmtepompen, LED-verlichting, waterbesparende maatregelen, zonnepanelen en laadvoorzieningen, levenscyclusanalyses en slimme meters voor realtime energiegegevens. Dit zal resulteren in minimaal een BREEAM-classificatie ‘Excellent’.

Een belangrijke reden voor Prologis om in deze locatie te investeren is de ambitie van Business Center Treeport om één van de meest kwalitatieve en duurzame bedrijventerreinen van Nederland te worden. Het park wekt zijn eigen energie op door middel van windturbines en zonneparken. Een ecologische verbindingszone maakt het bedrijvenpark bovendien een prettige omgeving voor medewerkers.

Strategic location

Zundert, nabij Breda, heeft een unieke geografische ligging tussen de belangrijkste havens van Rotterdam en Antwerpen, waardoor snel en efficiënt wereldwijd transport mogelijk is met optimale binnenlandse en internationale connectiviteit. Met dit warehouse biedt Prologis klanten een hoogwaardige faciliteit op een geweldige locatie, maar ook kunnen ze profiteren van het Prologis Essentials-programma dat een eenvoudige setup en vlotte bedrijfsvoering ondersteunt.

Jack Geurtjens, VP Capital Deployment bij Prologis: “Door het verwerven van deze grond kunnen we inspelen op de groeiende vraag van klanten naar duurzame logistieke ruimte. Wij kijken ernaar uit om samen met Treeport BCT Partners de duurzame ambities van het bedrijvenpark te realiseren. Wij danken DV projects – een joint venture van Dudok Vastgoed en bouwbedrijf Vrolijk – voor hun vertrouwen.”

Bij deze acquisitie is Prologis ondersteund door De Lobel & Partners en Stibbe.

Klik hier voor meer informatie over Prologis Park Breda DC4.

Nieuwer artikel
Wereldwijd eerste Zero Carbon Certificaat voor een logistiek gebouw toegekend aan Prologis Park Eindhoven DC4

LATEN WE BEGINNEN

Elke connectie begint met een gesprek. Ons team staat klaar om te helpen.