Prologis heeft onlangs 3 bestaande gebouwen verworven in Zaventem, dicht bij Brussel. Deze nieuwe toevoeging voegt 16.000 vierkante meter aan industriële gebouwen op 3,3 hectare grond in een belangrijk stadsdistributie- en licht industriegebied toe aan de steeds groeiende logistieke vastgoedportefeuille die Prologis zijn klanten in België aanbiedt.

De aankoop van de gebouwen, gelegen aan de Hermesstraat/Hoge Wei in Zaventem, past perfect in de herontwikkelingsstrategie van Prologis Belgium, aangezien het gelegen is langs de E40 corridor richting Brussel met een directe verbinding naar de Brusselse ring. Gebouwen in de buurt van de Brusselse agglomeratie, zoals Zaventem, zijn een zeldzame kans voor klanten die op zoek zijn naar faciliteiten in de buurt van verbruikscentra. In Zaventem zelf verhuurt Prologis panden aan een 3PL-dienstenleverancier.

"De voetafdruk van Prologis is de afgelopen jaren in België uitgebreid, met recente aankopen van faciliteiten en onbebouwde grond in Luik, Beersel, Wilrijk en Kontich. De toevoeging van Brussel is een belangrijke mijlpaal in onze strategie om ons aanbod in belangrijke logistieke en stadsdistributiemarkten te versterken", besluit Frederik Mertens, Directeur, Capital Deployment & Leasing, Prologis België. "Onze klanten hebben behoefte aan kwalitatieve faciliteiten in logistieke corridors, en het gebied rond Brussel is een belangrijke aanvulling op onze bestaande portefeuille."

Met deze laatste acquisitie bezit Prologis nu logistiek vastgoed in Beersel, Boom, Bornem, Brussel, Kontich, Luik, Wilrijk, Tongeren voor een totaal van 550.000 vierkante meter.

De vestiging in Zaventem is tot begin 2026 verhuurd aan de huidige klanten van Prologis, wat Prologis de tijd geeft om, samen met de lokale autoriteiten en bestaande klanten, grondig na te denken over een toekomstige herontwikkeling van de site. Prologis werd bij deze transactie geadviseerd door Loyens & Loeff en het contract werd off market gesloten via CBRE.

Ouder artikel
Online verpakkingsvrije supermarket Pieter Pot tekent huurovereenkomst met Prologis in Rotterdam om hun groeiambitie te faciliteren

LATEN WE BEGINNEN

Elke connectie begint met een gesprek. Ons team staat klaar om te helpen.