Energy narrowcasting

 

Prologis Benelux heeft in samenwerking met hello energy, een Nederlandse software startup, een geïntegreerde tool in gebruik genomen die een realtime beeld geeft van het energieverbruik en de milieu-effecten ervan in de logistieke centra van Prologis.

De tool draait inmiddels in acht gebouwen van Prologis in Nederland. Hij verbindt energiemeters en gebouwbeheersystemen met datasensors, en stuurt de gegevens met narrowcastingtechniek naar schermen van gebruikers, zoals de huurders van de panden, bezoekers en ook naar Prologis. De oplossing levert een belangrijke bijdrage aan het streven van Prologis naar een duurzame bedrijfsvoering, en doet dat onder meer door:

  • Detectie en meting van energieverbruik, met oog voor eventuele inconsistenties.
  • Monitoring, vergelijking en benchmarking van de energieprestaties.
  • Verzameling van informatie voor verwerking in sectoronderzoeken en certificeringsprocessen op het vlak van duurzaamheid.
  • Distributie van gebouwspecifieke energie-informatie naar belanghebbenden.

De informatie, zoals verbruiksdata en animaties daarvan, wordt in real-time naar schermen in het gebouw gestuurd. Het sterk visuele karakter en de actualiteit van de informatie stimuleren de conversatie over duurzame werkwijzen en de resultaten ervan.

Jeannie Renne-Malone, Vice President Sustainability bij Prologis, licht toe:  “Accurate, complete en transparante datamonitoring is enorm belangrijk voor onze duurzaamheidsprogramma’s. Het helpt ons om onze prestaties op een inzichtelijke en geloofwaardige manier te kwantificeren, en het geeft ons een beeld van onze vorderingen naar onze duurzaamheidsdoelen.

Deze innovatieve tool geeft een idee van het verschil dat slimme gebouwen en datavisualisatie kunnen maken met het oog op duurzame bedrijfsprocessen door de hele logistieke keten.

“Met deze tool kunnen we onze ambities op het vlak van duurzaamheid op een informatieve en aantrekkelijke wijze communiceren,” zegt Arthur van Kooij, hoofd Project Management Noord- Europa bij Prologis. “Via een landing-page hebben onze klanten snelle en eenvoudige toegang tot hun actuele energiegegevens. En met de inzet van deze software versterken we bovendien onze positie als continu innoverende partij.”

Lees meer over duurzaam ontwikkelen bij Prologis.

LATEN WE BEGINNEN

Elke connectie begint met een gesprek. Ons team staat klaar om te helpen.