Logistieke dienstverlener Seabourne Logistics breidt haar Nederlandse activiteiten uit met een langdurige huurovereenkomst voor bijna 8.300 vierkante meter op het recent verworven Prologis Park DC5. Naast deze nieuwe locatie is het bedrijf ook gevestigd in een Prologis-warehouse in Sassenheim. In samenwerking met Prologis Essentials verliep het verhuizingsproces extreem snel en zorgeloos, waardoor ze nu al operationeel zijn. Schiphol DC5 biedt de best bereikbare locatie in de omgeving, met slechts 8km afstand tot Schiphol en snelle toegang tot de A4 en de N201. De faciliteit beschikt over een BREEAM Excellent certificaat.

schiphol dc5.jpg

 

Bedrijfsuitbreiding op Prologis Park Schiphol DC5

Seabourne Logistics, de wereldwijde logistieke dienstverlener van geïntegreerde transport- en warehouse managementdiensten, is sinds de oprichting in het Verenigd Koninkrijk in 1962 toonaangevend in de gehele supply chain. Het bedrijf ambieert om de verwachtingen van haar klanten te overtreffen, door klanten een totaaloplossing te bieden die aan hun behoeften voldoet. De logistieke dienstverlener breidt nu haar samenwerking met Prologis uit met bijna 8.300 vierkante meter op Prologis Park Schiphol DC5. De locatie biedt optimale connectiviteit met snelle toegang tot Schipol en verschillende snelwegen, waardoor het een ideale uitvalsbasis is voor Europese distributie.

Prologis Essentials voor snelle levering

Snelheid was cruciaal voor Seabourne Logistics – ze wilden zo snel mogelijk operationeel zijn. Dankzij het Prologis Essentials Platform heeft het Prologis-team alles in werking gesteld om dit voor elkaar te krijgen. Naast het leveren van extra stellingen en horizontaal transport (tucks), hielp het team Seabourne Logistics met 3 kilometer rekken. In minder dan een week was het stellingontwerp gerealiseerd, met levering binnen 4 tot 5 weken in plaats van de gangbare levertijd van 14 weken in deze periode van het jaar. Door nauw samen te werken is Seabourne Logistics per vandaag operationeel. Om nog meer ondersteuning te bieden, zal Prologis hen helpen bij het vinden van extra materiaalbehandelingsapparatuur, inclusief gebruik van de internationale kortingen van Prologis. 

Jan Kalkman, Managing Director van Seabourne Logistics in Nederland: “Het is onze visie om de eerste keuze partner te zijn voor wereldwijd transport-, logistiek-, en supply chain oplossingen. Klantgerichtheid staat bij ons dan ook hoog in het vaandel. Omdat Prologis deze waarden deelt, zijn we verheugd om onze samenwerking met Prologis uit te breiden. Zo kunnen we flexibele logistieke diensten aanbieden en zowel ons bedrijf als de business van onze klanten laten groeien, op een geweldige locatie.”

Marijn van den Heuvel, Capital Deployment & Leasing, Director bij Prologis: “Via het Prologis Essentials platform konden we Seabourne Logistics helpen om snel en zorgeloos te verhuizen, zodat ze al per januari operationeel zijn. Klanten helpen door oplossingen te bieden, dat is waar we goed in zijn, en maakt ons werk zo waardevol.”

Prologis werd in dit traject geadviseeerd door Industrial Real Estate Partners en CBRE.

Ouder artikel
Prologis vastgoed faciliteert goederen gelijk aan bijna 3% van het wereldwijde BNP
Nieuwer artikel
Prologis benoemt Björn Thiemann tot regional head Noord-Europa en Jessica Pilkes tot countrymanager Benelux

LATEN WE BEGINNEN

Elke connectie begint met een gesprek. Ons team staat klaar om te helpen.