Het is Team Prologis weer gelukt! Tijdens onze zesde campagne zetten we met 29 collega’s, enkele partners, een vierjarige en zelfs een bedrijfssponsor koers naar de top van de Passo dello Stelvio in Noord-Italië. Doel was geld op te halen voor de behandeling van specifieke soorten kanker.

Stelvio for Life, zoals het sponsorevenement heet, is in meerdere opzichten een unieke reis. Niet alleen fysiek (22 kilometer omhoog langs de haarspeldbochten van deze steile Alpenpas is geen sinecure), maar ook in persoonlijk opzicht, zeker als je van je collega’s hoort wat hun beweegredenen zijn om mee te doen.

‘Waarom we dit blijven doen?’ vraagt Han Hoestra, Director Treasury van Prologis in Amsterdam, ‘Heel simpel – omdat het ertoe doet. Met deze gerichte aanpak van kankerbestrijding wordt er jaar op jaar concrete vooruitgang geboekt. Recentelijk werd er een belangrijke stap gezet met samenwerking tussen farmaceutische bedrijven, Nederlandse ziekenhuizen en zorgverzekeraars. Daarbij is afgesproken dat farmabedrijven in de vroege trialfase de behandeling voor hun rekening nemen. Als de behandeling aanslaat of aantoonbaar succes oplevert, gaan de verzekeraars de verdere behandelkosten vergoeden.’

Mondiaal belang

Het geld dat de stichting Stelvio for Life ophaalt gaat volledig naar het Center for Personalized Cancer Treatment (CPCT), ter ondersteuning van de missie van het CPCT om de meest effectieve behandelingen, met zo min mogelijk bijwerkingen, vast te stellen. Naast het koppelen van DNA-profielen aan succesvolle behandelingen is het CPCT een van de initiatiefnemers van de internationaal georiënteerde Drug Rediscovery Protocol (DRUP) studie voor uitbehandelde patiënten. Doel van DRUP is de toegang tot goedgekeurde doelgerichte behandelingen te vereenvoudigen en het DNA van tumorbiopten in kaart te brengen. Deze aanpak heeft in diverse gevallen al tot een langere levensverwachting geleid.

Het CPCT moedigt actief de uitwisseling van onderzoeksresultaten tussen landen aan. Ook in de VS wordt onderzoek gedaan naar tumor-DNA. Het American Cancer Institute heeft zelfs een derde van zijn budget vrijgemaakt voor dit specifieke wetenschappelijke onderzoek.

Sandra van Deijl, Senior Property Manager, Benelux, voegt toe: ‘Hoewel deelname voor velen een sterk persoonlijk gemotiveerde keuze is, is het evenement inmiddels een geweldig voorbeeld van inclusiviteit en diversiteit, met collega’s uit alle geledingen, met uiteenlopende achtergronden en sportieve mogelijkheden. Ik ben echt trots op ons team met mensen uit Warschau, Düsseldorf, Parijs en Amsterdam, en zeker ook op ons team in de VS, dat alle zeilen bijzette om maar liefst 68.000 euro op te halen met acties als Smoothie Bowl Fridays, taartbakwedstrijden, loterijen, veilingen, rommelmarkten en andere activiteiten.’

Ons team had nooit zo succesvol kunnen zijn zonder de vrijgevigheid en support van onze partners en sponsors – Nicolas Mestrallet Conseil, Engie, Loschelder, AnoDesign, Sky Concept, Consolidated, Replato, Skyclean, Realogis, Kwadrat Polska, Hogan Lovells, Pekabex, Goldbeck en ASK Romein.

We gaan ook volgend jaar de uitdaging weer aan – de inschrijving voor 2020 start in oktober.

Stelvio team 2019

LATEN WE BEGINNEN

Elke connectie begint met een gesprek. Ons team staat klaar om te helpen.