Toyota Material Handling tekende een nieuw langetermijncontract met Prologis voor een bijkomende 18.000 vierkante meter magazijnruimte en 700 vierkante meter bureauruimte in Willebroek DC1 voor de import en opstelling van vorkliften en onderdelen. Hierdoor zal de totale faciliteit zich uitstrekken over 36.000 vierkante meter. De logistieke capaciteiten van Toyota Material Handling, partner van Prologis Essentials Marketplace, krijgen een belangrijke uitbreiding op deze strategische site.

Willebroek DC1

Strategische basis

Door z’n ligging aan het Antwerpen-Brussel zeekanaal, die de Antwerpse haven met de stad Brussel – en alle industriezones er tussenin – verbindt, biedt het Prologis Park Willebroek DC1 uitstekende connecties. “Bij Prologis denken we verder dan een dak en vier muren, we houden ook rekening met de operationele noden van onze klanten. Toyota Material Handling is niet alleen onze klant maar ook een structurele partner van het inkoopplatform Prologis Essentials Martketplace,” legt Marijn van den Heuvel, Director Capital Deployment & Leasing bij Prologis uit.

Bijkomende 19.000 vierkante meter

Deze uitbreiding, meer dan het dubbel van het huidige gehuurde gebouw, zal door Toyota Material Handling gebruikt worden voor de import en opstelling van vorkliften en de verdeling van onderdelen. Het gebouw zelf is toekomstbestendig, uitgerust met de intelligente en kostefficiënte led magazijnverlichting van Prologis met bewegings- en daglichtbeheer. “De bezetting van het Prologis Park Willebroek DC1 is een belangrijke mijlpaal voor de efficiëntie van onze activiteiten. Dankzij de klantgerichtgeheid van onze partner, zullen we niet alleen onze logistieke capaciteit aanzienlijk uitbreiden, maar ook kunnen intrekken in reeds gebouwde, bijkomende burelen,” besluit Luc Hermans van Toyota Material Handling.

LATEN WE BEGINNEN

Elke connectie begint met een gesprek. Ons team staat klaar om te helpen.