We hebben de verhalen gehoord, de bladen gelezen en de marktprognoses bekeken – 2018 was een geweldig jaar voor logistiek vastgoed. De onderliggende factoren waren en blijven gunstig, gedragen door een positief klantsentiment en historisch lage leegstandscijfers.

Sterker, 2018 was het meest succesvolle jaar uit onze geschiedenis en onze geweldige financiële en operationele cijfers bevestigen dat, maar dat is niet het hele verhaal. Prologis ontwikkelt zich in hoog tempo tot meer dan een vastgoedbedrijf. Dit zegt onze bestuursvoorzitter en CEO, Hamid Moghadam, erover:

Meer doen

Zoals aangegeven in de shareholder letter van onze CEO liggen er nog volop kansen in het verschiet. We breiden onze programma’s voor duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen en goed ondernemingsbestuur uit naar nieuwe regio’s en we zetten in op een nieuwe koers voor duurzame, langjarige groei, waarin innovatie en technologie speerpunten zijn om waarde te creëren voor onze stakeholders. Met onze successen in 2018 legden we de basis voor diverse nieuwe kansen, zoals:

  • een klantgerichte focus op de voortdurend veranderende behoeften van onze wereldwijde logistieke partners;
  • investeringen in technologie en innovatie zodat we de ‘pijnpunten’ van onze klanten kunnen helpen verlichten, en ze hun bedrijfsvoering efficiënter kunnen inrichten;
  • eigen onderzoek en geavanceerde analysetechnieken om een referentiebasis te definiëren voor het meten van klantsentiment, moderniseringstrends in de supply chain en andere belangrijke aspecten van logistiek vastgoed.

Oog op de toekomst

Belangrijkste aandachtspunt blijft het voortdurend evoluerende behoeftenpakket van de klant. We zullen onze mondiale schaalgrootte benutten om de schat aan gegevens uit onze databases in te zetten om tegemoet te komen aan hun specifieke noden en wensen. Zo kunnen we ons blijven bewijzen als een partner die integrale ondersteuning biedt bij het realiseren van hun groei- en succesambities. Ons jaarverslag over 2018 laat zien hoe we dat nu al in de praktijk brengen. 

Ouder artikel
Prologis koopt in Zweden 295.000 meter hoogwaardige logistieke bedrijfsruimte

LATEN WE BEGINNEN

Elke connectie begint met een gesprek. Ons team staat klaar om te helpen.