In de vijfde editie van onze speciale serie over COVID-19 en de implicaties daarvan op logistiek vastgoed, kwantificeren we de potentiële vraagtoename op lange termijn als gevolg van hogere voorraadniveaus en een versnelde invoering van e-commerce in het “nieuwe normaal”.

Versnelde e-commerce adoptie en hogere voorraadniveaus hebben het potentieel om meer dan 37 miljoen m2 additionele Amerikaanse vastgoedvraag te genereren, of zelfs 14 – 18,6 miljoen m2 per jaar gedurende twee tot drie jaar.

  • De aanvulling van toeleveringsketens voor toegenomen e-fulfillment zouden moeten leiden tot een stijgende netto vraag van 13 – 17,1 miljoen m2 in totaal. De vraag naar E-fulfillment zal waarschijnlijk het grootst zijn op locaties in de buurt van eindgebruikers, zoals in Last Touch® en stadsdistributielocaties.
  • De voorraden zouden met 5-10% kunnen toenemen ten behoeve van veerkracht, met als resultaat 26,5 – 53 miljoen m2 van de totale stijgende vraag. De nieuwe vraag als gevolg van de toename van de voorraden zal gelijkmatiger over de distributienetwerken worden gespreid.

Lees hier verder.

Nieuwer artikel
Prologis lanceert Europees programma voor het verminderen van de CO2-uitstoot en het beschermen van regenwouden

LATEN WE BEGINNEN

Elke connectie begint met een gesprek. Ons team staat klaar om te helpen.