Wie bouwt er met ons mee aan de toekomst? Logistiek vastgoed is een van de meest gewilde beleggingscategorieën. De Europese markt voor logistiek vastgoed groeit gestaag, gedragen door de structurele verschuiving naar wereldwijde handel, veranderend consumentengedrag, de groei van webwinkels en de herschikking van logistieke ketens.

“Tien jaar geleden was logistiek vastgoed het muurbloempje van de banenmarkt”, zegt Wouter de Vries, HR Business Partner van Prologis Northern Europe. “Maar de wereld is veranderd en logistiek vastgoed is inmiddels een populaire werkomgeving voor jong talent. Vooral de verschuiving van stenen winkels naar webshops is van invloed op onze sector.” Logistiek vastgoed speelt een sleutelrol in e-commerce, en e-commerce is het snelst groeiende segment in de vastgoedportefeuille van Prologis, met momenteel een aandeel van ruim 20 procent.

Innovatief en slagvaardig

“Het logistieke landschap verandert en dat is van invloed op onze business. Daarom moeten we innovatief zijn”, legt De Vries uit. “Dankzij onze omvang en slagkracht kunnen we snel innoveren en experimenteren. Dat maakt ons tot een inspirerende werkgever, die slagvaardig inspeelt op veranderingen.”

Als professional in logistiek vastgoed ben je zeker van werk en draag je bij aan de constante transformatie van de sector. Vergeleken met andere vastgoedsectoren zijn de projectontwikkelingstijden kort – één tot twee jaar van plan tot oplevering – dus je doet in korte tijd kennis en ervaring op over het hele traject. Met een team van circa 70 mensen beheert Prologis Northern Europe een portefeuille met meer dan 5 miljoen vierkante meter bedrijfsruimte, dus medewerkers krijgen snel veel verantwoordelijkheid en kunnen een mooie carrière opbouwen.

Consolidering van rollen

“Een succesvolle loopbaan in logistiek vastgoed vereist een mix van uiteenlopende vaardigheden”, aldus De Vries. “Als je zowel commercieel als technisch kunt denken, maak je de beste kans om grote projecten aan te sturen, veelal in nauwe samenwerking met externe dienstverleners. En omdat de klant centraal staat in onze business, moet je sterk klantgericht kunnen opereren.”

Prologis biedt de mogelijkheden om die vaardigheden te ontwikkelen. Werken in de vastgoedwereld geeft inzicht in de manier waarop gebouwen functioneren. Als huurspecialist of marketeer leer je hoe je deals kunt sluiten. En in een financiële rol doe je weer andere ervaring op. Bij Prologis kun je al die skills trainen in het Northern European Graduate Program.

“Je kunt als afgestudeerde of zelfs als student bij Prologis beginnen in disciplines als property-management, projectmanagement, leasing en ontwikkeling, maar ook in andere belangrijke rollen, zoals finance en marketing”, zegt De Vries. “Op Expo Real maken we graag kennis met onze toekomstige vastgoedprofessionals en bespreken we graag wensen en loopbaanmogelijkheden. Prologis staat open voor nieuwe inzichten en is altijd op zoek naar mensen die graag hun ideeën met ons delen. Innovatie is voor ons een kritische succesfactor, dus we maken graag kennis met creatieve geesten die bereid zijn om de dingen vanuit een nieuw perspectief te bekijken.”

Zie je een rol voor jezelf in deze florerende sector, kom dan praten op de EXPO REAL CareerDay op 9 oktober, tussen 9.00 en 14.00 uur, ingang West. We verloten een aantal gratis tickets voor de Expo Real. Meld je hier aan om kans te maken!

Bezoek Prologis tijdens Expo Real in hal C2, stand 211. We heten je graag welkom!

LATEN WE BEGINNEN

Elke connectie begint met een gesprek. Ons team staat klaar om te helpen.