In de industriële vastgoedsector zijn verandering en innovatie ook hot topics. Blockchain, artificial intelligence, machine learning en robotica zijn onderwerpen van gesprek op elk vastgoedevenement. Het is belangrijk om in de gaten te houden hoe deze veranderingen doorwerken in de sector, of zelfs zouden kunnen ontwrichten. Prologis anticipeert direct op de veranderingen die mogelijk onze eigen business én die van onze klanten kunnen beïnvloeden. 

Robbert Heekelaar, onze Vice President of Architecture & Emerging Technologies, sprak hier onlangs over tijdens een podcast.

Prologis Labs

Een goed voorbeeld van innovatie bij Prologis is het in november gelanceerde project Prologis Labs: een 1.300 vierkante meter fysieke ruimte in San Leandro (VS) bedoeld voor het testen van en experimenteren met innovatieve oplossingen voor distributiecentra. Volgens Robbert kan “het lab gebruikt worden voor het uitvoeren van experimenten met of zonder huurders. In het lab kunnen we testen of oplossingen voor leveranciers goed werken.”

Naast het fysieke lab komt er ook een virtueel lab, omdat sommige experimenten niet in een magazijn uitgevoerd kunnen worden – testen met blockchain zijn hier een goed voorbeeld van. “Het is hetzelfde voor Building Information Modeling (BIM), of het creëren van een digitale replica van een magazijn.  Hier biedt het virtuele lab ook uitkomst. Wel zijn het fysieke en virtuele lab volledig aan elkaar verbonden en worden ze aangestuurd door hetzelfde team.” Door het uitvoeren van lab-experimenten verbetert de concurrentiepositie van onze huurders en de toekomstige groei van Prologis. Zo blijft Prologis ahead of what’s next op het gebied van de nieuwste technologische ontwikkelingen.

Meer weten over Prologis en innovatie? Neem contact op met Robbert Heekelaar.

Prologis Labs
 

LATEN WE BEGINNEN

Elke connectie begint met een gesprek. Ons team staat klaar om te helpen.