Prologis heeft een huurovereenkomst getekend met XPO voor Prologis Park Eindhoven DC4, een logistieke faciliteit van circa 65.000 vierkante meter, waarvan XPO 40.000 vierkante meter zal huren. De lange termijn leaseperiode gaat in op 15 december 2020.

Met deze nieuwe huurovereenkomst heeft XPO haar samenwerking met Prologis geïntensiveerd. XPO heeft de afgelopen jaren al 70.000 vierkante meter gehuurd van Prologis Park Eindhoven DC2. De kwaliteit van de nieuwe vestiging Eindhoven DC4 en de mogelijkheid voor XPO om het gebruik van het pand met nog eens 25.000 vierkante meter te vergroten, waren voor XPO de belangrijkste reden tot uitbreiding op Prologis Park Eindhoven. Voor deze overeenkomst werd Prologis geadviseerd door JLL, Cushman & Wakefield en Clifford Chance. De bouw van het pand is uitgevoerd door Van der Heijden bouw en ontwikkeling.

Duurzame architectuur en WELL-norm
Eindhoven DC4 is onlangs bekroond met een BREEAM Outstanding Design-certificaat. De BREEAM-beoordelingsmethode wordt gebruikt om de duurzaamheid van gebouwen te meten en te certificeren. Prologis streeft ernaar om duurzaamheid te integreren in het ontwerp, de uitvoering en de exploitatie van haar gebouwen. Deze integrale filosofie werd ook toegepast op de bouw van Prologis Park Eindhoven DC4.

Niet alleen het BREEAM Outstanding Design-certificaat maakt het DC4-pand uniek. Sander Breugelmans, Regionaal Hoofd Noord-Europa van Prologis, legt uit: “We zijn erg trots op onze inspanningen op het gebied van duurzaamheid, want Eindhoven DC4 is ook gebouwd volgens de WELL-norm. Deze norm richt zich op de gezondheid en het welzijn van mensen in gebouwen, wat een belangrijk aspect is geworden voor onze klanten.”

Het bouwen volgens de WELL-norm is al geruime tijd de focus van Prologis, en in 2019 behaalde  Prologis het WELL Certified ™ Gold voor haar DC5 logistieke faciliteit in Tilburg, Nederland. Dit was de eerste keer dat het International WELL Building Institute ™ (IWBI ™) een Gold-level certificering uitgaf aan een volledig uitgerust logistiek project.

Lees meer over Prologis Park Eindhoven DC4.

Ouder artikel
Prologis Research: Automatisering en logistiek vastgoed, deel 1: De staat van automatisering in supply chains.
Nieuwer artikel
Prologis Research: Automatisering en logistiek vastgoed, deel 2 – Betere ontsluiting van potentiële concurrentievoordelen

LATEN WE BEGINNEN

Elke connectie begint met een gesprek. Ons team staat klaar om te helpen.