Duurzaamheid is al lange tijd een aandachtspunt in de logistieke vastgoedsector. Duurzaamheid komt vooral tot uiting komt in het ontwerp en de energie-efficiëntie van de gebouwen. Maar met de aanzienlijke groei van de e-commerce en de grote impact hiervan op de logistieke vraag, is het noodzakelijk om de duurzaamheid van logistiek vastgoed te beoordelen met dit nieuwe en groeiende gebruik in het achterhoofd.

Uit academische studies, die de end-to-end milieu-impact van logistiek meten, blijkt dat e-commerce de duurzaamheid van de retail verbetert. De sleutel tot een meer duurzame retail is het verminderen van de transportimpact. Hierin blijkt de e-commerce aanzienlijk efficiënter dan de traditionele retail. Door het consolideren van het goederentransport in vrachtwagens en bestelwagens die meerdere leveringen doen op een cirkelvormige route, in plaats van individuele point-to-point ritten met consumentenvoertuigen, daalt de CO2-voetafdruk van het transport met meer dan 50%, gemeten in kg CO2e. Hoewel de verpakkingen voor e-commerce groter zijn, weegt dit aspect niet op tegen de transportbesparingen die online winkelen oplevert. In totaal wordt de milieu-impact van begin tot eind geschat op ongeveer 15% lager voor online versus in-store winkelen.

Uit ons speciale onderzoeksrapport blijkt dat logistiek vastgoed toonaangevend is in de sector van het commercieel vastgoed. In het tijdperk van de e-commerce is logistiek vastgoed in toenemende mate een belangrijk onderdeel van het optimaliseren van supply chains en duurzaamheid. Lees hier meer over de duurzaamheidsvoordelen van e-commerce.

Download special research report

Older Research
Top Solutions to Source, Train and Retain Labour in Logistics Facilities
Newer Research
Terugblik huurtrends 2019: Balans tussen vraag en aanbod en ontwikkelpotentieel stuwen bovengemiddelde groei

LATEN WE BEGINNEN

Elke connectie begint met een gesprek. Ons team staat klaar om te helpen.