Selectiecriteria voor nieuwe Europese locaties
 

Prologis maakte een analyse van e-fulfilment-huren op basis van eigen data en gegevens uit de sector. Belangrijkste uitkomst was dat de groei in e-fulfilment over de laatste drie jaar goed was voor 5 miljoen vierkante meter aan nieuwe huurcontracten. Om precies te zijn: voor elke miljard euro aan nieuwe e-commerce-omzet was 77.000 vierkante meter nieuwe opslag- en distributieruimte nodig om die orders uit te voeren. Prologis verwacht dat deze trend zal aanhouden.

ImplicatiesWerkgelegenheid: We schatten dat er de komende vijf jaar 200.000 nieuwe vacatures ontstaan op nieuwe e-fulfilment-sites. Dat komt overeen met 100 banen per dag.

Multiplier-effecten: Zowel e-commerce-omzetten als verzendvolumes zullen een aanzienlijke groei doormaken. We verwachten dat de e-commerce-sector de komende jaren zo’n 15 miljoen vierkante meter extra logistieke ruimte nodig heeft.

Locatie: Bedrijfsruimtes op de grootste Europese e-commerce-markten, zoals het VK, Duitsland en Frankrijk, en ook groeicentra als Polen, de Tsjechische Republiek en Nederland, zijn momenteel de hotspots.

De afgelopen drie jaar maakten e-commerce-huurcontracten 15 procent van het totale huurvolume uit. We voorspellen dat dit percentage zal toenemen nu steeds meer bedrijven hun e-fulfilment-activiteiten uitbreiden. We gaan de meeste groei zien op de drie grootste markten – het VK, Duitsland en Frankrijk – die samen goed zijn voor zo’n 10 miljoen vierkante extra bedrijfsruimte.

Lees het volledige whitepaper.

LATEN WE BEGINNEN

Elke connectie begint met een gesprek. Ons team staat klaar om te helpen.