Uitbreiding logistieke vastgoednetwerken
 

E-commerce neemt een vlucht, logistieke hotspots verschuiven en mondiale supply chains worden heringericht. Hoe reageren beslissers?

In een onderzoek bevroegen Prologis Research en eyefortransport beslissers binnen de Europese logistieke sector over het selecteren van nieuwe vastgoedlocaties. Het onderzoek belicht de belangrijkste keuzecriteria, laat zien wat momenteel de Europese logistieke hotspots zijn en welke aan belang hebben ingeboet. Ons onderzoek gaat ook in op de ontwikkeling in de besluitvorming tijdens de afgelopen twee jaar.

De Europese top 5-locaties liggen allemaal in de Benelux. De gebruikers roemen ze om de goede infrastructuur en de korte afstanden tot klanten en leveranciers. Venlo, aan de grens met Duitsland, is met afstand Europa’s meest gewilde locatie. De Europese top 10 wordt gecompleteerd door Antwerpen-Hasselt, centraal Polen, Keulen, Düsseldorf en Istanbul.

Uit ons onderzoek blijkt dat in de toekomst de beschikbaarheid van personeel de belangrijkste overweging zal zijn bij de keuze van een Europese locatie. Verder zullen structurele factoren, zoals wereldhandel, uitbesteding en infrastructurele verbetering, zwaarder gaan tellen dan cyclische factoren, zoals economische ontwikkeling en consumptie. Duurzaamheid is vooral een grote rol gaan spelen voor merkgevoelige klanten, zoals retailers en distributeurs in verpakte consumentengoederen. De groei in e-commerce is de laatste jaren geëxplodeerd en zal waarschijnlijk doorzetten.

Lees de volledige whitepaper. 

LATEN WE BEGINNEN

Elke connectie begint met een gesprek. Ons team staat klaar om te helpen.