Amsterdam (22 januari 2020) – Prologis, leider in logistiek vastgoed, is uitgeroepen tot Top Real Estate Company op de Global 100 Most Sustainable Corporations in the World List 2020. Dit werd aangekondigd tijdens het World Economic Forum in Davos.

Het is de elfde keer dat Prologis genoemd wordt in de Global 100. Dit keer neemt het bedrijf de zesde plaats onder Amerikaanse bedrijven in en de 26e plaats wereldwijd. Global 100 bedrijven vertegenwoordigen de top 1 procent op het gebied van duurzaamheidsprestaties wereldwijd.

De Global 100 wordt beschouwd als 's werelds meest toonaangevende duurzaamheidsbeoordeling. De ranglijst wordt uitgereikt door Corporate Knights, een gespecialiseerd mediabedrijf en beleggingsonderzoeksbureau gevestigd in Toronto. De organisatie rangschikt internationale beursgenoteerde bedrijven aan de hand van een breed scala variabelen, gerelateerd aan Environmental Stewardship, Social Responsibility en Governance (ESG).

"Deze onderscheiding bevestigt onze voortrekkersrol, niet alleen in de wereld van het vastgoed, maar ook onder zeer diverse wereldwijde bedrijven", aldus Prologis Chief Legal Officer en ESG-hoofd Edward S. Nekritz. "We blijven vastberaden in ons streven naar duurzaamheid en richten ons op toonaangevende innovaties in de sector".

“Ook bij Prologis Benelux is duurzaamheid een belangrijk aandachtspunt. Zo passen we de BREEAM-beoordelingsmethode toe om de duurzaamheidsprestaties van onze gebouwen te meten. Ook werken we met energiezuinige verlichting en zonnepanelen. We streven ernaar prettige, gezonde werkomgevingen te creëren door middel van de WELL-norm” aldus Sander Breugelmans, VP Country Manager Prologis Benelux.

Wereldwijd beoordeelde Corporate Knights 7395 vergelijkbare bedrijven met elkaar. De analyse omhelsde 21 kwantitatieve key performance indicators, waaronder broeikasgasemissies, clean revenu, leiderschapsdiversiteit en winst. De weging van deze variabelen weerspiegelt het impactprofiel van elke sector.
"De Global 100-bedrijven laten zien dat bedrijven die focussen op duurzaamheid beter presteren  dan hun concurrenten", aldus Toby Heaps, CEO van Corporate Knights.

De toelichting van de 2020-methodologie vindt u hier.

MEDIA CONTACT

Noord-Europa
België, Nederland, Duitsland, Zweden
Danielle van der Lem, Marketing & Communications Manager NER
+31 20 655 6638
[email protected]
Amsterdam, Nederland

OmnicomPublicRelationsGroup
Eline Badoux
+31 (0)6 4410 4008
[email protected]

LATEN WE BEGINNEN

Elke connectie begint met een gesprek. Ons team staat klaar om te helpen.