Nieuwe speculatieve ontwikkeling om aan de sterke groei in de regio te voldoen

AMSTERDAM (6 december 2018) – Prologis, Inc. (NYSE: PLD) Prologis, Inc., leider in logistiek vastgoed, kondigt vandaag de bouw aan van een 10.000 vierkante meter groot distributiecentrum (DC2B) op Prologis Fokker Logistics Park. DC2B wordt speculatief gebouwd en is beschikbaar voor de markt in het derde kwartaal van 2019. Vandaag werd feestelijk en symbolisch de eerste paal in de grond geslagen.

DC2B is gelegen op Prologis Fokker Logistics Park aan de Fokkerweg 300 in Oude Meer. Dit park is het grootste luchthaven-gerelateerde logistieke park in Europa in particulier eigendom. Prologis Fokker Logistics Park heeft een oppervlakte van circa 170.000 vierkante meter aan moderne distributieruimte en tal van internationale logistieke dienstverleners zijn er gehuisvest. Het pand DC2B krijgt 16 docks en is op te delen in twee units. Het pand is vooral geschikt voor luchtvracht-gerelateerde logistieke activiteiten.

Sander Breugelmans, countrymanager Prologis Benelux, licht de bouw toe: “Wij willen onze klanten op Prologis Fokker Logistics Park flexibiliteit en groeimogelijkheden bieden en zo invulling geven aan de sterke vraag in de regio. Het gebouw wordt ontwikkeld met hoogwaardige specificaties, zoals gebruikelijk in alle Prologis ontwikkelingen, en we hopen het BREAAM-keurmerk ‘Very Good’ te ontvangen.

Prologis is een vooraanstaand dienstverlener in logistiek vastgoed in de Benelux en was op 30 september 2018 eigenaar van ongeveer 2 miljoen vierkante meter logistiek vastgoed.

Ground breaking Fokker Park
 

MEDIA CONTACT

Noord-Europa
België, Nederland, Duitsland, Zweden
Danielle van der Lem, Marketing & Communications Manager NER
+31 20 655 6638
[email protected]
Amsterdam, Nederland

OmnicomPublicRelationsGroup
Eline Badoux
+31 (0)6 4410 4008
[email protected]

Ouder persbericht
Prologis verwerft 16.000 vierkante meter distributieruimte in haven van Rotterdam
Nieuwer persbericht
Prologis presenteert cijfers Europese activiteiten over vierde kwartaal 2018 en kalenderjaar 2018

LATEN WE BEGINNEN

Elke connectie begint met een gesprek. Ons team staat klaar om te helpen.