34.000 vierkante meter distributiecentrum voor Hema in Nieuwegein

AMSTERDAM (20 februari, 2019) –  Prologis, Inc., de leider in logistiek vastgoed kondigt vandaag dat het een built-to-suit distributiecentrum van 34.000 vierkante meter voor HEMA gaat bouwen. Het pand komt op bedrijvenpark Het Klooster in Nieuwegein. De bouw start in het eerste kwaltaal van 2019 en de oplevering zal medio maart 2020 zijn.

Hoge standaarden
Het te bouwen distributiecentrum is gunstig gelegen aan de A-27 en wordt ontwikkeld met hoge standaarden waaronder, 12.2 meter vrije hoogte en LED verlichting. Ook krijgt het pand het BREEAM certificaat ‘Very Good’ mee voor de duurzaamheidsprestatie. Het pand wordt verder voorzien van zonnepanelen.

Aankoop kavel
Voor de bouw heeft Prologis een kavel van 5.7 hectare aangekocht van de gemeente Nieuwegein. Wethouder 
Ellie Eggengoor van Economische Zaken tekende de overeenkomst: "We zijn verheugd dat we wederom bedrijvigheid kunnen toevoegen op Het Klooster. Alle grote kavels zijn inmiddels verkocht. Het bevestigt de voorname rol die Nieuwegein inmiddels speelt als logistieke hotspot in Nederland.”

Vergroting portefeuille
Prologis bezit verschillende gebouwen op Prologis Park Nieuwegein. Sander Breugelmans, country manager Prologis Benelux licht toe: “Deze ontwikkeling vergroot onze portefeuille in de regio Utrecht, die heel belangrijk is voor nationale distributie en e-commerce, naar zo’n 137.000 vierkante meter. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door de intensieve én constructieve samenwerking met onze partners HEMA en de gemeente Nieuwegein.”

Bas van der Kwaak, Manager Vastgoed HEMA: “HEMA heeft de ambitie om (internationaal) te groeien en daarvoor is onder meer een nieuw distributiecentrum nodig. De nieuwe locatie aan ‘t Klooster in Nieuwegein ligt dichtbij ons huidige distributiecentrum in Utrecht en is logistiek gezien dus een goede match. Er zal dan ook intensief samengewerkt worden tussen de twee locaties.”

Prologis werd bij de overeenkomst geadviseerd door Savills.

Prologis is een vooraanstaand dienstverlener in logistiek vastgoed in de Benelux en was op 31 december 2018 eigenaar van ongeveer 2 miljoen vierkante meter logistiek vastgoed.

MEDIA CONTACT

Noord-Europa
België, Nederland, Duitsland, Zweden
Danielle van der Lem, Marketing & Communications Manager NER
+31 20 655 6638
[email protected]
Amsterdam, Nederland

OmnicomPublicRelationsGroup
Eline Badoux
+31 (0)6 4410 4008
[email protected]

Ouder persbericht
Prologis presenteert cijfers Europese activiteiten over vierde kwartaal 2018 en kalenderjaar 2018

LATEN WE BEGINNEN

Elke connectie begint met een gesprek. Ons team staat klaar om te helpen.