AMSTERDAM (30 september 2016) – Prologis, Inc., de leider in logistiek vastgoed wereldwijd, kondigt vandaag aan dat het start met de bouw van een built-to-suit warehouse in Nieuwegein voor internationaal logistiek dienstverlener DHL Supply Chain. Vandaag werd de eerste paal geslagen.

Het te bouwen distributiecentrum is gelegen op bedrijvenpark Het Klooster in Nieuwegein dicht bij de A2, A12 en A27. Het project wordt gebouwd aan de hand van kwalitatief hoogwaardige specificaties en krijgt de BREAAM kwalificatie ‘zeer goed’ mee. De oplevering vindt in het tweede kwartaal van 2017 plaats. Prologis bezit in de regio Utrecht overigens al drie distributiefaciliteiten. Met deze uitbreiding van het portfolio komt het totaal aantal vierkante meters in Utrecht op ruim 100.000.

“We hebben voor Nieuwegein gekozen vanwege de centrale locatie en de goede ligging direct aan verschillende uitvalswegen. We kunnen er onze klanten een kwalitatief hoogwaardig pand bieden en daarnaast ook onze verdere groeiambitie realiseren”, zegt Jan-Willem de Jong, Business Unit Director van DHL Supply Chain.

Wethouder Johan Gadella van Economische Zaken: “Het belang van innovatief samenwerken op de juiste plek kenmerkt de groeiende positie die bedrijvenpark Het Klooster inneemt in nationale distributie. De strategische ligging, uitstekende bereikbaarheid en ruimte voor groei maken Het Klooster de ideale nationale uitvalsbasis voor weer een groot A-merk.”

“Dit project laat zien dat we de juiste grondproposities op de juiste locaties hebben en zo snel en efficiënt kunnen schakelen met onze klanten om aan hun wensen te voldoen”, licht Bram Verhoeven, country manager, Prologis Benelux, toe.

In de Benelux is Prologis per 30 juni 2016 eigenaar van ruim 1,9 miljoen vierkante meter aan logistiek vastgoed.

MEDIA CONTACT

Noord-Europa
België, Nederland, Duitsland, Zweden
Danielle van der Lem, Marketing & Communications Manager NER
+31 20 655 6638
[email protected]
Amsterdam, Nederland

OmnicomPublicRelationsGroup
Eline Badoux
+31 (0)6 4410 4008
[email protected]

LATEN WE BEGINNEN

Elke connectie begint met een gesprek. Ons team staat klaar om te helpen.