AMSTERDAM (31 oktober 2018) - Prologis, Inc., de leider in logistiek vastgoed kondigt vandaag aan dat het een huurovereenkomst heeft gesloten met Picnic, een snel groeiende online supermarkt met activiteiten in Nederland en Duitsland, voor een distributiecentrum in Rotterdam met een vloeroppervlak van circa 16.000 vierkante meter.

Picnic gaat het modern opgezette Prologis Eemhaven DC4 gebruiken voor landelijke distributie van zijn artikelen. Michiel Muller, mede-oprichter van Picnic, licht toe: “We hebben voor Nederland sterke groeiambities; om die te ondersteunen moeten we ons distributienetwerk sneller opschalen dan verwacht. Prologis is een deskundige partij die in staat bleek de hoogwaardige faciliteiten te leveren die wij nodig hebben.”

“De vraag naar hoogwaardig logistiek vastgoed blijft sterk in de Benelux, en snel groeiende e-commerce-klanten als Picnic rekenen op ons om die groei flexibel te faciliteren, ”zegt Marijn van den Heuvel, Director Leasing Officer Prologis Benelux. “We zijn trots op de nieuwe overeenkomst met Picnic, dat voor ons een nieuwe klant is. De overeenkomst onderstreept onze sterke positie als specialist in e-commerce-gerelateerde distributieruimte.”

Prologis Park Eemhaven is een multimodale locatie in de haven van Rotterdam, gelegen aan de A15 en A4, en naast de containerterminals van ECT en Uniport. Het park ligt ook in de nabijheid van Rail Service Center Rotterdam en Rotterdam The Hague Airport. Alle klanten van Prologis Park Eemhaven profiteren van een directe verbinding met Rotterdam, de grootste logistieke en industriële hotspot van Europa. Prologis bezit momenteel tien logistieke bedrijfsgebouwen op Prologis Eemhaven Park.

Picnic liet zich adviseren door het in Rotterdam gevestigde De Mik Bedrijfshuisvesting, terwijl Cushman & Wakefield voor Prologis bemiddelde. De Mik Bedrijfshuisvesting is de vaste makelaar voor de uitbreiding van de Picnic Fulfillment-centra in Nederland.

Prologis is een vooraanstaand dienstverlener in logistiek vastgoed in de Benelux en was op 30 september 2018 eigenaar van ongeveer 2 miljoen vierkante meter logistiek vastgoed.

MEDIA CONTACT

Noord-Europa
België, Nederland, Duitsland, Zweden
Danielle van der Lem, Marketing & Communications Manager NER
+31 20 655 6638
[email protected]
Amsterdam, Nederland

OmnicomPublicRelationsGroup
Eline Badoux
+31 (0)6 4410 4008
[email protected]

LATEN WE BEGINNEN

Elke connectie begint met een gesprek. Ons team staat klaar om te helpen.