Amsterdam, 25 april 2019 - Prologis, de leider in logistiek vastgoed, kondigt vandaag aan dat het in Tilburg een complex van 82.700 vierkante meter hoogwaardig logistiek vastgoed heeft gekocht. Het gebouw is inmiddels volledig verhuurd aan een grote logistieke dienstverlener, een bestaande klant. Prologis verwerft, namens Prologis European Logistics Partners, het pand van CBRE Global Investors, een van de leidende real asset management bedrijven. Het logistieke platform van CBRE Global Investors biedt toegang tot een hoogwaardige en gediversifieerde portefeuille op toplocaties in Europa.

Het aangekochte distributiecentrum is gevestigd op een van de Nederlandse logistieke flagshipparken van Prologis. De acquisitie sluit naadloos aan bij de bestaande bezittingen van Prologis op het park en brengt het totale oppervlak bedrijfsruimte dat de onderneming hier in portefeuille heeft op ca. 377.600 vierkante meter. Klanten op dit park zijn onder meer Coolblue, Syncreon, Samsung en Pantos Logistics.

Sander Breugelmans, vice president, country manager Prologis Benelux, licht toe: “Bedrijfsgrond en kwaliteitspanden worden steeds schaarser. Door de sterke vraag zijn de leegstandcijfers van hoogwaardig logistiek vastgoed naar een historisch laag niveau gedaald. Met deze investering versterken we onze aanwezigheid op een van de meest aantrekkelijke en snelst groeiende Europese logistieke markten.”

Prologis werd bij de transactie geadviseerd door TLF Real Estate en DLA Piper. CBRE Global Investors werd bijgestaan door CBRE, Houthoff en SGS Search.

Prologis is een vooraanstaand dienstverlener in logistiek vastgoed in de Benelux en was op 31 maart 2019 eigenaar van ongeveer 2 miljoen vierkante meter logistiek vastgoed.

MEDIA CONTACT

Noord-Europa
België, Nederland, Duitsland, Zweden
Danielle van der Lem, Marketing & Communications Manager NER
+31 20 655 6638
[email protected]
Amsterdam, Nederland

OmnicomPublicRelationsGroup
Eline Badoux
+31 (0)6 4410 4008
[email protected]

Ouder persbericht
Prologis koopt in Zweden 295.000 meter hoogwaardige logistieke bedrijfsruimte

LATEN WE BEGINNEN

Elke connectie begint met een gesprek. Ons team staat klaar om te helpen.