AMSTERDAM (9 juni 2016) – Prologis, Inc., de leider in logistiek vastgoed wereldwijd, kondigt vandaag aan dat het een built-to-suit overeenkomst voor 23.000 vierkante meter heeft getekend met een internationale logistieke dienstverlener in Nieuwegein.

Het te bouwen distributiecentrum is gelegen op bedrijvenpark Het Klooster dicht bij de A2, A12 en A27. Het project wordt gebouwd aan de hand van kwalitatief hoogwaardige specificaties en krijgt de BREAAM kwalificatie ‘zeer goed’ mee. De oplevering vindt in het tweede kwartaal van 2017 plaats. Prologis bezit in de regio Utrecht overigens al drie distributiefaciliteiten. Met deze uitbreiding van het portfolio komt het totaal aantal vierkante meters in Utrecht op ruim 100.000.

“We zijn zeer verheugd met deze ontwikkeling. Het is illustratief voor een trend die wij al eerder zagen dat steeds meer bedrijven, retailers en e-tailers ervoor kiezen om hun nationale distributie vanuit onze regio te organiseren”, zegt Johan Gadella, wethouder Economische Zaken van de gemeente Nieuwegein.

Bram Verhoeven, country manager Prologis Benelux over de overeenkomst: “We zijn al jaren actief in deze regio en zien hier een sterke groei in de vraag naar a-klasse distributiefaciliteiten. Naast deze ontwikkeling kunnen we hier met 30.000 vierkante meter extra uitbreiden om zo flexibel de groei van onze klanten te ondersteunen. Dat we dit project met succes kunnen uitvoeren is vooral mogelijk gemaakt door onze goede, duurzame relatie met zowel onze klant als de gemeente Nieuwegein”, zegt Bram Verhoeven.

In de Benelux is Prologis per 31 maart 2016 eigenaar van ruim 1,9 miljoen vierkante meter aan logistiek vastgoed.

MEDIA CONTACT

Noord-Europa
België, Nederland, Duitsland, Zweden
Danielle van der Lem, Marketing & Communications Manager NER
+31 20 655 6638
[email protected]
Amsterdam, Nederland

OmnicomPublicRelationsGroup
Eline Badoux
+31 (0)6 4410 4008
[email protected]

Ouder persbericht
Prologis tekent voor ruim 169.000 vierkante meter aan overeenkomsten in de Benelux

LATEN WE BEGINNEN

Elke connectie begint met een gesprek. Ons team staat klaar om te helpen.