AMSTERDAM (8 juni 2017) - Prologis, Inc., de leider in logistiek vastgoed wereldwijd, kondigt vandaag aan dat het in Eindhoven een distributiecentrum van 40.000 vierkante meter ontwikkelt voor XPO Logistics. Na oplevering van 30.000 vierkante meter in 2016, wordt vanaf juni de tweede fase op industrieterrein Acht gebouwd. De bouw start in juni en halverwege 2018 wordt het pand opgeleverd en in gebruik genomen.

XPO Logistics en Prologis werken al lange tijd samen. Door het wereldwijde partnerschap kan Prologis efficiënt en strategisch ondersteuning bieden bij de voortdurende groei van XPO Logistics. Als leverancier van geavanceerde supply chain diensten gebruikt XPO Logistics state-of-the-art gebouwen die volledig op haar wensen zijn afgestemd. Het succes van die samenwerking wordt onderschreven door deze uitbreiding van 40.000 vierkante meter.

Vanwege de uitstekende ligging vlakbij de randweg A2, Eindhoven Airport en de Belgische grens kan het nieuwe distributiecentrum gebruikt worden voor zowel lokale, regionale en internationale klanten uit een verscheidenheid aan sectoren. Door de economische groei en florerende logistieke sector signaleert Prologis een stijgende vraag naar distributiecentra in deze regio.

“Met deze uitbreiding wordt de capaciteit van XPO Logistics op het industrieterrein GDC-Noord in Acht meer dan verdubbeld,” aldus Bram Verhoeven, country manager Prologis Benelux. “We zijn trots op onze samenwerking en het feit dat we de indrukwekkende groei van XPO Logistics op deze manier kunnen ondersteunen. Door onze goede grondpositie op een gewilde locatie is ook toekomstige groei goed te ondervangen, en bieden we zelfs de mogelijkheid om met nog eens 90.000 vierkante meter extra uit te breiden.”

In de Benelux is Prologis per 31 maart 2017 eigenaar van circa 2 miljoen vierkante meter aan logistiek vastgoed.

MEDIA CONTACT

Noord-Europa
België, Nederland, Duitsland, Zweden
Danielle van der Lem, Marketing & Communications Manager NER
+31 20 655 6638
[email protected]
Amsterdam, Nederland

OmnicomPublicRelationsGroup
Eline Badoux
+31 (0)6 4410 4008
[email protected]

Ouder persbericht
Prologis sluit contracten voor de nieuwbouwontwikkeling van ruim 80.000 vierkante meter distributiecentra

LATEN WE BEGINNEN

Elke connectie begint met een gesprek. Ons team staat klaar om te helpen.