AMSTERDAM (12 oktober 2016) – Prologis, Inc., de leider in logistiek vastgoed wereldwijd, kondigt vandaag de bouw van een 60.000 vierkante meter built-to-suit warehouse voor XPO Logistics op Trade Port Noord in Venlo aan.

Venlo is een van de locaties in de Benelux waar een sterke vraag is naar distributiecentra van hoge kwaliteit. Prologis kan in Venlo XPO Logistics a-klasse distributiefaciliteiten aanbieden die bovendien opgeschaald kunnen worden om aan de groei van klanten te voldoen.

“We hebben een sterke positie in Venlo, dé logistieke hotspot in Nederland, maar we kijken altijd om ons heen om ons distributiepark uit te breiden om onze klanten moderne faciliteiten van grote kwaliteit te kunnen bieden. XPO Logistics is een partner waarmee we al lang en op veel plekken in de wereld samenwerken en het heeft bovendien groeiambities. We kijken ernaar uit om deze ambities te faciliteren”, zegt Bram Verhoeven, country manager Prologis Benelux.

“De beschikbaarheid van moderne distributieruimte is schaars in Nederland en zeker in Venlo. Met Prologis als een van onze preferred partners op logistiek vastgoed zijn we in staat om onze huidige activiteiten voor onze klanten uit te breiden op een locatie waar de vraag sterk is toegenomen vanwege de slimme infrastructuur, toegankelijkheid en beschikbaarheid van grond”, zegt Mauro Ungheretti, managing director Nederland-België-Duitsland van XPO logistics.

Bob Vostermans, wethouder van de gemeente Horst aan de Maas: “Onze regio investeert als jaren in een logistieke hub-positie. Prologis is onze strategische langetermijnpartner. We zijn dan ook erg verheugd dat we deze overeenkomst met Prologis en XPO Logistics hebben getekend. Het laat de langetermijnvisie van onze partners zien, hetgeen heel goed past bij de ambitie om onze hub-positie in Nederland te behouden en uit te bouwen.” Richard Elich, Commercieel Directeur Ontwikkelbedrijf Greenport Venlo, voegt toe: “We zien deze overeenkomst als een bevestiging van onze langetermijnstrategie om bedrijven naar de regio Venlo te trekken.”

De distributiefaciliteit, DC 7, is gelegen aan Green Port Lane en zal halverwege 2017 worden opgeleverd. Het gebouw beschikt straks over LED verlichting en heeft al het BREEAM certificaat ‘zeer goed’ meegekregen. Prologis bezit momenteel 6 distributiefaciliteiten in Venlo. De ontwikkeling van DC7 zal de omvang van de portefeuille van Prologis in Venlo vergroten van 180.000 naar 250.000 vierkante meter.

Prologis werd voor de overeenkomst geadviseerd door Jones Lang LaSalle, DTZ,CBRE en Loyens & Loeff. In de Benelux is Prologis per 30 juni 2016 eigenaar van ruim 1,9 miljoen vierkante meter aan logistiek vastgoed.

MEDIA CONTACT

Noord-Europa
België, Nederland, Duitsland, Zweden
Danielle van der Lem, Marketing & Communications Manager NER
+31 20 655 6638
[email protected]
Amsterdam, Nederland

OmnicomPublicRelationsGroup
Eline Badoux
+31 (0)6 4410 4008
[email protected]

LATEN WE BEGINNEN

Elke connectie begint met een gesprek. Ons team staat klaar om te helpen.