AMSTERDAM – (11 februari 2016) – XPO Logistics, wereldwijd een top tien speler in hoogwaardige supply chain management oplossingen, en Prologis, wereldwijd marktleider in logistiek vastgoed, kondigen vandaag aan dat ze een overeenkomst hebben gesloten voor de bouw van een 35.000 vierkante meter groot distributiecentrum. Dit distributiecentrum zal door Prologis worden ontwikkeld op Fokker Logistics Park op Schiphol. XPO Logistics zal van hieruit klanten uit de hightech industrie bedienen.

Het distributiecentrum is de eenentwintigste supply chain locatie voor XPO Logistics in Nederland. De bouw zal naar verwachting in november dit jaar zijn afgerond. Het vergroot de totale warehouse oppervlakte van XPO Logistics in Nederland naar circa 615.000 vierkante meter.

Prologis Fokker Park is het grootste vliegveldgerelateerde logistieke park in Europa in particulier eigendom met een totaal oppervlakte van 89.500 vierkante meter. Prologis verwacht dat het park met de huidige grondproposities binnen twee tot drie jaar in omvang wordt verdubbeld om zo klanten (flexibel) verder kunnen te laten groeien.

“De keuze voor deze locatie is logisch. Schiphol is een belangrijke toegangspoort naar onze binnenlandse distributiecentra. Prologis Fokker Logistics Park biedt ons de flexibiliteit om uit te breiden, aangezien we blijven groeien in Nederland”, zegt Mauro Ungheretti, managing director XPO Logistics van Nederland, België en Duitsland.

“We zijn er zeer trots op om onze gewaardeerde en bestaande klant XPO Logistics te kunnen faciliteren in hun groei. Deze overeenkomst is opmerkelijk omdat het de grootste logistieke ontwikkeling is voor één klant op Schiphol”, licht Bram Verhoeven, countrymanager Prologis Benelux, toe.

MEDIA CONTACT

Noord-Europa
België, Nederland, Duitsland, Zweden
Danielle van der Lem, Marketing & Communications Manager NER
+31 20 655 6638
[email protected]
Amsterdam, Nederland

OmnicomPublicRelationsGroup
Eline Badoux
+31 (0)6 4410 4008
[email protected]

LATEN WE BEGINNEN

Elke connectie begint met een gesprek. Ons team staat klaar om te helpen.