AMSTERDAM (16 mei 2018) - Prologis, Inc., de leider in logistiek vastgoed wereldwijd, kondigt vandaag aan dat het een built-to-suit distributiefaciliteit van 28.000 vierkante meter voor Pantos Logistics in Tilburg, op Industriepark Vossenberg West II, heeft opgeleverd. De faciliteit (DC5) maakt deel uit van een pilotprogramma met het International WELL Building Institute (IWBI) om een nieuwe standaard te ontwikkelen dat rekening houdt met de gezondheid en het welzijn van personeel dat werkzaam is in logistieke distributiecentra.

Ontwikkeling
De distributiefaciliteit is verhuurd aan de Koreaanse logistieke dienstverlener Pantos Logistics, een langetermijnklant van Prologis. De overeenkomst maakt deel uit van een nieuwe ontwikkeling door Prologis in Tilburg, bestaande uit 90.000 vierkante meter logistieke ruimte. Het portfolio van Prologis Tilburg Park zal hiermee ongeveer 365.000 vierkante meter omvatten.

Flexibiliteit in grootte
Mr Cho, managing director van Pantos Logistics Benelux: "Wij zijn een ambitieus bedrijf en groeien snel. Prologis, onze langetermijnpartner, kan deze groei voor ons in Tilburg opvangen."

WELL Building pilot
DC5 in Tilburg maakt deel uit van een unieke pilot met IWBI. Prologis wil een van de eerste logistiek vastgoedontwikkelaars ter wereld zijn met een WELL Building Standard™-certificaat. Bram Verhoeven, Country Manager Prologis Benelux: "Als toonaangevende ontwikkelaar streven we er voortdurend naar om de standaard van onze distributiefaciliteiten te verhogen. We besteden daarom ook extra aandacht aan aspecten die de werkomgeving verbeteren, zoals een slim ventilatiesysteem en groene ruimtes om het binnenklimaat op te frissen. Maar we richten ons ook op het opnemen van functies die voor meer natuurlijk licht en een betere akoestiek zorgen, om zo een aangename sfeer te creëren. De tweede ontwikkelingsfase van 25.000 vierkante meter, die beschikbaar is voor klanten, zal ook profiteren van deze functies."

Betere werkplekomgeving
Arthur van Kooij, hoofd projectmanagement Prologis Noord-Europa, voegt hieraan toe: "Het gebruik van WELL-kenmerken in onze gebouwen kan een onderscheidende factor zijn bij het aantrekken van logistiek personeel. De WELL-standaard bestaat al voor kantoorgebouwen, maar nog niet voor logistiek vastgoed. WELL biedt ons een structurele, wetenschappelijke benadering die verder gaat dan bekende duurzame standaarden zoals een BREEAM-certificering." Het integreren van gezondheid en welzijn bij het ontwerpen van distributiecentra is een ander voorbeeld van Prologis’ langetermijnfocus en innovatieve benadering van milieubeheer, maatschappelijke verantwoordelijkheid en governance (ESG), en van hoe het volledig wordt opgenomen in de bedrijfsstrategie.

Prologis werd geadviseerd door Cushman & Wakefield.

Prologis is één van de leidende dienstverleners in logistiek vastgoed in de Benelux en eigenaar van circa 2 miljoen vierkante meter aan logistiek vastgoed.

WELL Building feature - warehouse planten
 

MEDIA CONTACT

Noord-Europa
België, Nederland, Duitsland, Zweden
Danielle van der Lem, Marketing & Communications Manager NER
+31 20 655 6638
[email protected]
Amsterdam, Nederland

OmnicomPublicRelationsGroup
Eline Badoux
+31 (0)6 4410 4008
[email protected]

LATEN WE BEGINNEN

Elke connectie begint met een gesprek. Ons team staat klaar om te helpen.