AMSTERDAM (4 oktober 2017) – Prologis, Inc., de leider in logistiek vastgoed wereldwijd, kondigt vandaag aan dat het op de EXPO Real in München een overeenkomst met de gemeente Waalwijk heeft getekend voor de ontwikkeling van een nieuw logistiek park op Haven 8.

Groei van portfolio.
Prologis bezit momenteel distributiefaciliteit van 60.000 vierkante meter. De gesloten overeenkomst stelt Prologis in staat om nog eens 150.000 vierkante meter aan logistieke ruimte in verschillende fasen te ontwikkelen. Met deze uitbreiding kan Prologis aan de grote vraag op deze locatie voldoen, voor zowel nationale als internationale klanten. De regio Waalwijk is een van de snelst groeiende logistieke markten van Nederland vanwege de nabijheid van de A-59, barge terminals, en de key hubs in Antwerpen en Rotterdam.

Lange termijn partnership
“Als ontwikkelaar van industrieel vastgoed focussen we op langetermijnrelaties. We zijn daarom trots om onze klanten nu nog meer flexibiliteit te kunnen bieden om hun logistieke capaciteit uit te breiden in de regio Waalwijk”, zegt Bram Verhoeven, country manager Prologis Benelux.
Wethouder Ronald Bakker van de gemeente Waalwijk: “We zijn een logistieke hotspot en onze focus is ook op de lange termijn. We willen graag business partners aantrekken met een vergelijkbare scope. Prologis is zo’n partner en we zijn daarom erg blij om deze overeenkomst te tekenen om gezamenlijk dit gebied te ontwikkelen met wederzijds voordeel.”
In de Benelux is Prologis per 30 juni 2017 eigenaar van circa 2 miljoen vierkante meter aan logistiek vastgoed.

MEDIA CONTACT

Noord-Europa
België, Nederland, Duitsland, Zweden
Danielle van der Lem, Marketing & Communications Manager NER
+31 20 655 6638
[email protected]
Amsterdam, Nederland

OmnicomPublicRelationsGroup
Eline Badoux
+31 (0)6 4410 4008
[email protected]

LATEN WE BEGINNEN

Elke connectie begint met een gesprek. Ons team staat klaar om te helpen.