Acquisitie Eemhaven DC11 en DC12
 

AMSTERDAM (14 november 2018) - Prologis, wereldwijd toonaangevend in logistiek vastgoed, heeft in de haven van Rotterdam twee logistieke objecten aangekocht op Distripark Eemhaven (DC11 en DC12), met een totaal bedrijfsoppervlak van circa 16.000 vierkante meter.

Herontwikkeling
Prologis DC11 is een herontwikkelingsterrein van 2,4 hectare met 12.000 vierkante meter logistiek bedrijfsoppervlak. Prologis gaat het bestaande gebouw ontwikkelen tot een hoogwaardig distributiecentrum met hoge verwerkingscapaciteit dat met name geschikt is voor cross-dockingtaken. Het gebouw kan eenvoudig worden opgedeeld in drie units en leent zich uitstekend voor efficiënte dock ratio. Het DC bestaat uit flexibele rechthoekige units zonder kolommen, wat bijdraagt aan maximale operationele efficiency. De verbouwing zal naar verwachting in het tweede kwartaal van 2019 zijn voltooid. Het nieuwe gebouw zal voldoen aan hoge specificaties en wordt uitgerust met diverse geavanceerde duurzaamheidsvoorzieningen met het oog op energiebesparing en beperking van de milieu-footprint.

Het andere object, DC12, is een volledig verhuurd distributiecentrum met een vloeroppervlak van 4.000 vierkante meter. Het wordt de komende jaren gerenoveerd in het kader van de duurzame ontwikkelingsstrategie van Prologis.

Hoge duurzaamheidsstandaarden
“De vraag naar hoogwaardig logistiek vastgoed blijft sterk in de Benelux, en onze klanten rekenen erop dat we ze faciliteren met flexibele groeibehoeften,” zegt Sander Breugelmans, Vice President Transactions van Prologis Benelux. “In antwoord op die behoeften bieden we niet alleen build-to-suit-oplossingen, maar investeren we ook in verlaten (brownfield) vastgoed, om dat te herontwikkelen op basis van de nieuwste duurzaamheidsnormen.”

Prologis Park Eemhaven
Prologis is eigenaar van tien gebouwencomplexen op Prologis Eemhaven Park. Met de toevoeging van DC11 en DC12 neemt het bedrijfsoppervlak toe tot circa 167.000 vierkante meter distributieruimte, inclusief kantoren en mezzanines.

Prologis European Logistics Fund (PELF) is bij beide transacties de aankopende partij. Prologis werd geadviseerd door Savills en AKD. De verkoper van DC11 werd bijgestaan door Colliers International en de verkoper van DC12 werd geadviseerd door Industrial Real Estate Partners.

Prologis is een vooraanstaand dienstverlener in logistiek vastgoed in de Benelux en was op 30 september 2018 eigenaar van ongeveer 2 miljoen vierkante meter logistiek vastgoed.

MEDIA CONTACT

Noord-Europa
België, Nederland, Duitsland, Zweden
Danielle van der Lem, Marketing & Communications Manager NER
+31 20 655 6638
[email protected]
Amsterdam, Nederland

OmnicomPublicRelationsGroup
Eline Badoux
+31 (0)6 4410 4008
[email protected]

Ouder persbericht
Prologis en Selecta/Pelican Rouge sluiten lange termijn huurcontract in Boom

LATEN WE BEGINNEN

Elke connectie begint met een gesprek. Ons team staat klaar om te helpen.