Partnerschap
Ons partnerschap met Coolblue begon in 2012, met een lease van 7.000 vierkante meter in een bestaand distributiecentrum. Al snel breidde Coolblue uit met de ontwikkeling van een distributielocatie van 25.000 vierkante meter op Prologis Park Tilburg. Deze ruimte op het bedrijventerrein Vossenberg West werd in 2014 in gebruik genomen. Tilburg is een van de belangrijkste logistieke hotspots van Nederland door de ligging bij noord-zuid- en oost-west-corridors. “Sinds we gerichter zijn gaan investeren in de behoeften van de klant hebben we tien achtereenvolgende kwartalen groeicijfers boven de 40 procent geboekt,” vertelt Pieter Zwart, topman van Coolblue. “Vandaag besteld betekent vandaag bezorgd. Dit nieuwe distributiecentrum stelt ons in staat om het hoge niveau van dienstverlening vast te houden en onze snelle groei te faciliteren,” aldus Zwart destijds bij de opening van het nieuwe magazijn.

Uitbreiding
De voortdurende groei noodzaakte Coolblue in 2016 opnieuw uit te breiden, nu met 36.000 vierkante meter, ook op Prologis Park Tilburg. Hiermee kwam het totale vloeroppervlak van Coolblue op het park op meer dan 60.000 vierkante meter. De deal versterkte de positie van Prologis als belangrijke leverancier van industrieel vastgoed in de regio.

Derde fase
In 2017 ontwikkelde Prologis nog eens 37.000 vierkante meter voor Coolblue, waarmee de derde en laatste fase werd ingeluid van een distributiecentrum dat nu 100.000 vierkante meter omvat. De laatste drie jaar is daarmee het aantal vierkante meters van Coolblue verviervoudigd. Met de meest recente uitbreiding beslaat Prologis Park Tilburg 260.000 vierkante meter BREEAM-gecertificeerde distributiefaciliteiten.

LATEN WE BEGINNEN

Elke connectie begint met een gesprek. Ons team staat klaar om te helpen.