DHL, een vooraanstaande logistieke partner op de snel groeiende Nederlandse markt voor e-commerce en pakketbezorging, poolt services voor internet-retailers, zoals warehousing, order-picking, verpakken, verzenden, thuisbezorging en beheer van retouren. De trend is dat klanten steeds sneller en flexibeler geleverd willen krijgen.

DHL Global Forwarding huurt sinds 2008 verschillende locaties van Prologis in Nederland. Het gaat om 17.700 vierkante meter op Prologis Park Venlo III en een nieuw distributiecentrum van 45.000 vierkante meter in Venlo zelf, op nog geen vijf kilometer van de Duitse grens. Het nieuwe gebouw is een van de panden die samen het bedrijvenpark Trade Port West vormen, een grote industriële hub die momenteel langs de Nederlandse oostgrens wordt ontwikkeld. In 2013 verlengde DHL haar contract met Prologis voor Schiphol DC3, een faciliteit van 19.435 vierkante meter. Schiphol DC3 is een modern cross-dock-centrum bij Amsterdam, in de directe nabijheid van diverse op Schiphol gevestigde luchtbevrachters.

DHL werkt al jaren met Prologis, op locaties over de hele wereld. Het lag dan ook voor de hand dat DHL Supply Chain bij Prologis aanklopte op zoek naar extra capaciteit. DHL Supply Chain huurde al ruimte in een bestaand pand, maar koos met het oog op verdere groei voor een build-to-suit faciliteit. Prologis ontwikkelde een distributiecentrum van 23.000 vierkante meter in Nieuwegein, bij Utrecht. De unieke propositie van Prologis om nieuwe ontwikkeling af te stemmen op groeiverwachtingen zorgde voor een soepele transitie naar de nieuwe locatie. Met zijn landelijk centrale ligging is het distributiecentrum een perfecte uitvalsbasis voor de klanten van DHL.

Met de oplevering in het tweede kwartaal van 2017 breidde Prologis haar portefeuille in de regio Utrecht uit naar meer dan 100.000 vierkante meter.

LATEN WE BEGINNEN

Elke connectie begint met een gesprek. Ons team staat klaar om te helpen.