Luik
Ons partnerschap met Skechers dateert van 2002, toen het bedrijf 25.000 vierkante meter huurde. In 2009 breidden we de ruimte voor Skechers met 25.000 vierkante meter uit en in 2015 huurde Skechers nog eens 55.000 vierkante meter extra in het Belgische Luik.

Het distributiecentrum van Skechers in Luik ligt op Prologis Park Liège, dat direct aan de A40 ligt, een grote verkeersader. Het park ligt ook dicht bij de Duitse grens en op slechts één uur rijden van Brussel. De derde en meest recente uitbreiding van 2015 illustreert ons sterke en langdurige partnerschap met deze wereldwijd actieve klant. Luik is een centrale hub voor het Europese distributienetwerk van Skechers, en het bedrijf investeert fors in automatisering van deze locatie. Prologis zorgde ervoor dat het gebouw geschikt was voor automatisering, zodat Skechers zich op haar groei kon richten.

Logistieke hotspot
Luik is een oude universiteitsstad en telt 200.000 inwoners, en als regio zo’n 600.000. De hoogopgeleide bevolking trekt veel buitenlandse bedrijven, vooral in sectoren als biotechnologie en ICT.

Met zijn ligging aan de Maas is Luik qua drukte de derde Europese rivierhaven. Trilogiport, een in 2015 geopend multimodaal platform dat water-, spoor- en wegverbindingen samenbrengt, versterkt de positie van de regio als belangrijke logistieke hub. Een netwerk van snelwegen, vracht- en hogesnelheidsspoorlijnen staat garant voor snel en efficiënt vervoer van goederen en mensen.

Vracht
Luik beschikt daarnaast over een belangrijke vrachtluchthaven: qua grootte de 28e ter wereld en zevende op de Europese ranglijst. De luchthaven ligt op ruwweg een uur rijden van grote bevolkingscentra als het Ruhrgebied en Brussel. Een uitgebreid netwerk van opslag- en distributiecentra en industrieel vastgoed zorgt voor efficiënt multimodaal transport van goederen door de regio.

LATEN WE BEGINNEN

Elke connectie begint met een gesprek. Ons team staat klaar om te helpen.