Eindhoven
Het distributiecentrum, gelegen op het bedrijvenpark Acht in Eindhoven, ligt tegen de A2/N2 op de Eindhovense ring en biedt directe verbindingen met België en Duitsland, en in noordelijke richting ook met Amsterdam. De overeenkomst is een van de grootste build-to-suit projecten in de regio. De uitbreiding illustreerde het voornemen van XPO Logistics om te investeren in de groeimarkt voor hoogwaardige warehousing-, distributie- en fulfilmentdiensten in de Benelux, en in een regio die zich steeds sterker manifesteert als strategische logistieke hub voor Centraal Europa.

Uitbreiding in Venlo
In 2016 maakten XPO Logistics en Prologis bekend een distributiecentrum van 60.000 vierkante meter te gaan ontwikkelen op Trade Port Noord in Venlo. Het complex, DC7, werd medio 2017 opgeleverd. Het beschikt over ledverlichting en het BREEAM-keurmerk “Very Good”.

Logistieke hotspot
Venlo is een van de locaties in de Benelux met een sterk toenemende vraag naar hoogwaardige logistieke faciliteiten. “We hebben een sterke positie in Venlo, een van de logistieke hoofdknooppunten van Nederland, maar we zoeken voortdurend naar manieren om ons park uit te breiden om onze klanten moderne, hoogwaardige distributieruimte te kunnen bieden,” zei Bram Verhoeven, country manager van Prologis Benelux, over de nieuwe uitbreiding in 2016. “XPO Logistics is een langjarige, wereldwijd actieve klant met groeiambities. Wij willen die groei faciliteren.”

Partnerschap met gemeente Venlo
Het succes van Venlo als logistieke hub kan deels worden toegeschreven aan een goede langetermijnplanning. Stephan Satijn, wethouder van economische zaken van de gemeente Venlo, licht toe: “De regio heeft jaren geleden al geïnvesteerd in een positie als logistiek centrum en Prologis is ook al heel lang een strategische partner voor ons.” Prologis bezit zes distributiecomplexen in Venlo. Met de laatste ontwikkeling van DC7 nam de omvang van de Venlo-portefeuille van Prologis Park Venlo toe tot 250.000 vierkante meter.

Groei op Schiphol
In 2016 ontwikkelde Prologis een nieuw distributiecentrum voor XPO Logistics op het Prologis Fokker Logistics Park op Schiphol. Deze vestiging was de 21e supply chain-site voor XPO Logistics in Nederland. Prologis Fokker Logistics Park is met 89.500 vierkante meter het grootste particuliere logistieke bedrijvenpark in Europa met directe luchthaventoegang. Schiphol is een belangrijke gateway naar binnenlandse distributiecentra.

LATEN WE BEGINNEN

Elke connectie begint met een gesprek. Ons team staat klaar om te helpen.