De kans

De Rotterdamse haven – de grootste van Europa – staat bekend als de belangrijkste logistieke toegangspoort van Europa. Een populair gebied om je als logistiek bedrijf te vestigen, en waar de vraag naar vastgoed steevast groter is dan het aanbod. Ook logistieke dienstverlener GEODIS is gevestigd in het Rotterdamse havengebied op Prologis Park Botlek, vanwaar het wereldwijd opererende bedrijf klanten ondersteunt met maatwerkoplossingen op het gebied van transport en logistiek.

De uitdaging

Wat doe je als je meer opslagruimte nodig hebt om aan de toenemende vraag van klanten te kunnen voldoen? Deze vraag kostte GEODIS heel wat hoofdbrekens. Verhuizen was geen optie. Door de uitdagingen in de vastgoedmarkt was het vinden van een nieuwe beschikbare ruimte in de logistieke hotspot een onmogelijke taak. Daarnaast, als je al iets vindt, zou een verhuizing voor flink wat overlast en vertraging zorgen, waar klanten niet op zitten te wachten. Nee, GEODIS wilde de huidige locatie koste wat het kost niet verlaten. Was een andere oplossing denkbaar, die zou zorgen voor extra opslagruimte?

De oplossing

Voor het Prologis Essentials Team vormde het probleem een interessante uitdaging om GEODIS te ontzorgen. Al snel kwam het idee naar voren om in het warehouse een meervoudige mezzanine te bouwen. Waar mezzanines op zich niets nieuws zijn in de logistieke wereld, zat de beperking én uitdaging vooral in de vloer van het ruim drie decennia bestaande pand. In nauw overleg met de constructeur, de mezzaninebouwer, GEODIS als klant, een adviseur in bouwtechniek en Prologis als eigenaar van het vastgoed werd gezocht naar het juiste constructieve ontwerp. Het eindresultaat: een totaaloplossing met drievoudige mezzanine die de opslagruimte in het warehouse heeft verdrievoudigd. Door de mezzanine af te nemen van Prologis Essentials op basis van een operationele leaseconstructie zijn er daarbij geen kapitaaluitgaven aan te pas gekomen en wordt het geheel van Prologis gehuurd. Prologis Essentials heeft daarbij het volledige projectmanagement op zich genomen en de hele mezzanine voorzien van de laatste technologieën, zoals kunststof aanrijbeveiliging, sprinklers, rookmelders, automatisering en LED-verlichting.

Leerervaringen

Bij Prologis staat klantgerichtheid altijd centraal. Het Prologis Essentials Teams wilde er dan ook alles aan doen om GEODIS te helpen met hun ruimteprobleem. Door alle partners samen te brengen, en GEODIS bij het hele project als sparringpartner bij te staan, is de klant optimaal geholpen met een geweldig eindresultaat. Dit project vormde de primeur voor het Prologis Essentials Team: de eerste keer dat het team een klant heeft geadviseerd en bijgestaan bij de totstandkoming van een totaalconcept. Het succes bevestigt Prologis’ strategie om klanten te ontzorgen met full-service vastgoedoplossingen van het Essentials-platform. Ongeacht de leaseconstructie van de klant. 

Meer weten over deze case? Neem contact op met:

Thijs Fleers
[email protected] 

Prologis Essentials for Geodis

Volgende succesverhaal
Duurzaamheid in het zonnetje met een megabatterij voor zonne-energie op Prologis Park Tilburg DC5

LATEN WE BEGINNEN

Elke connectie begint met een gesprek. Ons team staat klaar om te helpen.