Rendering Prologis Park Eindhoven DC4

Project Zero Carbon

Prologis streeft naar zero carbon-oplossingen waarmee warehouses hun footprint minimaliseren. Een bekend voorbeeld van een project waar een distributiecentrum binnen de Benelux gebruik maakt van schone alternatieven (all electric) voor bronnen die de CO2-uitstoot beperken: Prologis Park Eindhoven, ook wel bekend als Prologis Park DC4.

Prologis Park Eindhoven DC4 bewijst hoe je zelfs een voormalige stortplaats kunt transformeren in een aantrekkelijk en groen logistiek distributiecentrum. En zero carbon, dus zonder lokale emissies (geen gasaansluiting), een netto CO2-uitstoot van nul (door meer energie op te wekken dan het eigen energieverbruik) en mét een mensgericht ontwerp waar ‘all electric’ hoog in het vaandel staat.

Prologis Park Eindhoven DC3

Prologis Park Eindhoven DC4

Prologis Park Eindhoven DC4 bewijst hoe je zelfs een voormalige stortplaats kunt transformeren in een aantrekkelijk en groen logistiek distributiecentrum. En zero carbon, dus zonder lokale emissies (geen gasaansluiting), een netto CO2-uitstoot van nul (door meer energie op te wekken dan het eigen energieverbruik) en mét een mensgericht ontwerp waar ‘all electric’ hoog in het vaandel staat.

Met Eindhoven DC4 neemt Prologis een voorschot op de toekomst, maar niet alleen door het flexibele architectonische ontwerp en de innovatieve technologieën. Dankzij de verkregen BREEAM-certificering identificeert Prologis zich met de methode om oplossingen te bieden aan klanten bij het verminderen van hun CO2-impact.

Prologis PARKlife Ruimte voor rust

Verkleinen footprint

Prologis is zich bewust van de impact die de eigen organisatie op het milieu heeft; zowel de footprint van alle activiteiten als de leefbaarheid van de gecreëerde omgeving. Ook binnen dichtbevolkte gebieden gaat Prologis voorop in het laten verrijzen van aantrekkelijke, gezonde en aangename verblijfsplekken voor klanten. Zij beschikken zo over een duurzaam bedrijf en een duurzame toeleveringsketen waarmee ze hun footprint verkleinen en hun milieudoelstellingen bereiken.

Verder is de kantoorafwerking van het pand voor ongeveer 80% circulair door het gebruik van Cradle-to-cradle, (C2C) lage emissie, gerecyclede en biobased-bouwmaterialen. De FSC-certificatie zorgt dat alle houtproducten uit goed beheerde bossen komen. Prologis ontwierp het gebouw om daarmee de impact op het milieu te minimaliseren.