We presenteren graag ons meest recente ESG-rapport (Environmental, Social and Governance), waarin we een toelichting geven op onze groei en prestaties met duurzame logistiek, onze mensen (#prologispeople) en onze initiatieven om een bijdrage te leveren aan onze gemeenschappen en ze veerkrachtiger te maken. Dit rapport verschijnt gelijktijdig met de lancering van een rebranding van onze Prologis Essentials, waarmee we onze klanten op transparantere wijze betere service willen bieden met een uitgebreid aanbod van oplossingen en diensten.

Het 2022-2023 ESG-rapport geeft inzicht in onze ESG-doelstellingen en vorderingen, netto nul-emissiedoelstellingen, hernieuwbare energieopslag, onze EV-oplaadmogelijkheden, investeringen in innovatie, governance en maatschappelijke verantwoordelijkheid. Sinds 2006, toen de begrippen ‘ESG’ en ‘duurzaamheid’ in iedere bedrijfstak nog slechts bijzaak waren, is dit onze 17e editie.

Zoals altijd is onze klimaatstrategie gebaseerd op onze focus om klanten centraal te stellen. Overheden en autoriteiten zetten bedrijven steeds vaker onder druk om duurzaamheid op te nemen in hun rapportage. Wij helpen onze klanten hun doelen te bereiken door hen te voorzien van een breed aanbod van oplossingen op het gebied van duurzaamheid, hernieuwbare energie en mobiliteit via ons Prologis Essentials-platform.

Highlights van het rapport:

  • Netto nul: We verhoogden onze klimaatambities – een netto emissievrije bedrijfsvoering in 2030, en volledig netto nul in onze waardeketen in 2040.
  • Zonne-energie: We overtroffen 400 megawatt opgewekte zonne-energie in ons hele portfolio.
  • LED-verlichting: We installeerden LED-verlichting bij 71% van ons wereldwijde portfolio.
  • DEIB (diversity, equity, inclusion, belonging): met trots melden we dat 49% van ons wereldwijde personeel uit vrouwen bestaat, en dat 44% van de managementfuncties bekleed wordt door vrouwen.
  • Governance: 88% van de medewerkers voelt zich betrokken bij de organisatie, en 99% staat achter de CEO (Glassdoor rating).
  • Medewerkerbonus: In 2022 bestond onze bonus scorecard voor 10% uit ESG-gerelateerde prestaties. In 2023 gaan we dit voortzetten. 
  • Personeel: We leidden 21.000 mensen op in logistiek via ons Community Workforce Initiative (sinds 2018).
  • Maatschappelijke impact: Via ons Space for Good programma, schonk Prologis bijna 46.452 vierkante meter (€2,32 miljoen) in huur in natura voor rampenbestrijding en hulp. Op IMPACT Day 2022, onze jaarlijkse wereldwijde dag van dienstverlening, hebben Prologis medewerkers (#prologispeople) meer dan 8.500 uur geholpen om een bijdrage te leveren aan onze gemeenschappen.   
  • Thought leadership: Ons thought leadershipevenement, GROUNDBREAKERS, was door meer dan 15.000 personen bekeken, met een reeks vooruitstrevende supply chain-leiders en innovatie op het programma.
  • Wereldwijde supply chain-impact: Uit een Oxford Economics study (2022) blijkt dat ongeveer €506 miljard (3,1% van gecombineerd BBP) aan goederen doorgevoerd wordt via Prologis warehouses in Europa.

Ben Bannatyne, president van Prologis Europa:

“Ons 2022-2023 ESG-rapport is een duidelijk voorbeeld van ons streven naar onze netto nuldoelstelling in 2040. Prologis blijft onverschrokken vasthouden aan de filosofie dat alles wat we doen, in het voordeel van onze klanten is. We zijn gedreven om proactief en innovatief te zijn – en dat blijkt uit onze jaarlijkse ESG-indicatoren. Ik ben er trots op dat Prologis Europa een leidende kracht is in de wereldwijde supply chain-industrie, waardoor onze klanten hun eigen duurzaamheidsdoelen kunnen bereiken en hun bedrijf kunnen laten groeien.”

Lees of download het volledige rapport op onze duurzaamheidspagina.

Additionele bronnen:

Ouder artikel
Apex Logistics tekent huurovereenkomst voor Prologis Park Waalwijk DC2BC en startte operaties tijdelijk in Prologis Park Veghel DC1

LATEN WE BEGINNEN

Elke connectie begint met een gesprek. Ons team staat klaar om te helpen.