Het Benelux-team was onlangs aanwezig tijdens de 26e Transport & Logistics Awards in België. De bijeenkomst vond dit jaar plaats in Mechelen en werd bijgewoond door 1500 professionals uit de logistiek. Acht prijzen werden uitgereikt, waaronder die voor ‘Best Transporter’, ‘Green Truck Award’, ‘Logistics Project of the Year’ en ‘Truck Safety Award’. Als sponsor van het evenement woonden Sander Breugelmans en Marijn van den Heuvel, respectievelijk VP Market Officer en Director Leasing Officer bij Prologis, de bijeenkomst bij.

Breugelmans: "Wat mij vooral opviel, was de sterke nadruk in de sector op kwaliteit en innovatie."

"Deze trend is goed afgestemd op onze eigen activiteiten en ons hoogwaardige portfolio in België. Het evenement was daarnaast een geweldige kans om een aantal van onze meest gewaardeerde Belgische klanten aan onze tafels te verwelkomen."

Prologis is al enkele jaren actief op de Belgische markt en biedt klanten een breed scala aan hoogwaardige magazijn- en distributiecentra verspreid over het hele land. De meeste industriële distributie faciliteiten bevinden zich op strategische transportknooppunten die de belangrijke haven van Antwerpen met de rest van Noord-Europa verbinden.

Wat de Belgische markt betreft, zegt Breugelmans: "Historisch gezien is het altijd al een interessante markt geweest vanwege de centrale ligging in Europa. België heeft drie belangrijke logistieke knooppunten: Antwerpen, Luik en Brussel. Ons eigen onderzoek uit 2017 onderstreept nogmaals het belang van de corridor Antwerpen-Brussel binnen een Europese context."

In dit aangehaalde onderzoek, "Europe’s Most desirable logistics locations", hebben Prologis Research en eyefortransport professionals binnen de logistieke sector in Europa ondervraagd om te zien hoe nieuwe vastgoedhubs worden ontwikkeld. Het onderzoek onthult de belangrijkste criteria die de locatiekeuze bepalen, evenals de vaststelling van de huidige Europese logistieke hotspots. Het onderzoek laat bovendien de ontwikkelingen in de locatiekeuzecriteria van de afgelopen drie jaar zien.

Antwerpen en Brussel scoren vooral goed in het onderzoek vanwege de nabijheid van grote consumptiecentra. Van den Heuvel legt uit: "Professionals in de logistiek rangschikken Antwerpen en Brussel als twee van de meest gewilde locaties in Europa. Ze stonden zelfs in de top 10. Dit is gebaseerd op de scores van vijf belangrijke factoren die de locatieselectie in Europa bepalen: nabijheid van grote consumptiecentra, wettelijke bepalingen, beschikbaarheid van arbeidskrachten, infrastructuur en totale kosten."

Transport & Logistics Award
Ouder artikel
Property Manager Ruben Vogels: “Het draait om gastvrijheid”

LATEN WE BEGINNEN

Elke connectie begint met een gesprek. Ons team staat klaar om te helpen.