Zorgvuldig luisteren is cruciaal om de behoefte van onze klanten te achterhalen

Miel Aerts

Miel Aerts

Capital Deployment Analyst

In zijn werk als Capital Deployment Analyst in de Benelux, houdt Miel Aerts zich bezig met acquisities. Hij is ervan overtuigd dat goed luisteren een van de belangrijkste dingen is om echt te weten wat klanten nodig hebben. We spraken met Miel over zijn werk, zijn uitdagingen en zijn passies.

Kun je ons iets vertellen over je achtergrond?

Miel: Ik heb de studie Real Estate Investments gedaan aan de Technische Universiteit van Sydney, in Australië. Direct na afronding van mijn studie ging ik aan de slag bij Prologis. In de eerste twee jaar deed ik een Graduate Traineeship, waarbij ik in Duitsland, Zweden en Nederland op verschillende afdelingen werkte. Eerst wilde ik eigenlijk het bankwezen in. Maar, tijdens de gesprekken die ik voerde met verschillende Prologis-medewerkers, de meesten werkten overigens meer dan 10 jaar bij Prologis, realiseerde ik me hoe gepassioneerd ze waren over het bedrijf en hun baan. Het werd voor mij dus al snel duidelijk dat ik bij Prologis wilde werken. En tot op deze dag heb ik er nog geen seconde spijt van gehad.   

Wat zijn je belangrijkste verantwoordelijkheden in je werk?

Miel: Ik werk als Capital Deployment Analyst, waarbij ik betrokken ben bij acquisities in de Benelux. In mijn werk ben ik (naast het dealen met de vele Belgische grappen van mijn Nederlandse collega’s) verantwoordelijk voor het afsluiten van deals en het schrijven van investeringsmemo’s.

Hoe is het voor jou om te werken bij Prologis?

Miel: Het is een geweldige mix tussen uitdaging en beloning. De lat ligt hoog, maar je krijgt er een hoop voor terug. Ik denk dat het in de cultuur bij Prologis zit dat zowel Prologis als de werknemers meer geven dan wat er van hen wordt verwacht.  

Klantgerichtheid is een belangrijke pijler bij Prologis, hoe pas je dit toe in je werk?

Miel: Vooral door te luisteren. Wat willen onze klanten, en waar hebben ze behoefte aan? Door zorgvuldig te luisteren, kunnen we de juiste keuzes maken en het vastgoed kopen waar behoefte aan is.

Wat zijn naast je werk je hobby’s en passies?

Miel: Een groot deel van mijn vrije tijd besteed ik aan mijn vrienden en familie. Lekker uit eten, naar een concert of een tentoonstelling, daar krijg ik energie van. En daarnaast probeer ik ieder jaar een nieuw stukje van de wereld te zien.  

Wat is het beste advies dat je met ons wil delen?

Miel: Toen ik 16 was kreeg ik heel goed advies van mijn gymleraar, en om de een of andere reden ben ik het nooit vergeten: ‘Als het gesprek over iets gaat waar je niets vanaf weet, probeer dan niet mee te praten. Je kunt beter je mond houden en toegeven dat je er niet over mee kan praten, dan dat je het wel doet en wellicht dom overkomt.’

LATEN WE BEGINNEN

Elke connectie begint met een gesprek. Ons team staat klaar om te helpen.