Amsterdam speelde een cruciale rol in de geschiedenis van de wereldhandel en de financiële markten, en bekleedt een centrale positie in de Europese economie van de 21e eeuw. De Nederlandse hoofdstad is een belangrijk centrum voor scheepvaart, logistiek en transport, en herbergt meer dan de helft van de Nederlandse distributiecentra van de grote Amerikaanse en Aziatisch-Europese partijen.

Als belangrijkste commerciële en financiële stad van het land huisvest Amsterdam grote spelers in een aantal kernsectoren, zoals het bankwezen, de diamanthandel, financiële dienstverlening en technologie. Internationale handel en transport, een van de pijlers van de lokale economie, is goed voor bijna 20 procent van de Amsterdamse werkgelegenheid.

De stad telt ruim 800.000 inwoners en samen met de randgemeenten zo’n 1,6 miljoen mensen. De luchthaven Schiphol is een belangrijke internationale hub voor logistiek en distributie. In 2016 verwerkte Schiphol ruim 63 miljoen passagiers en handelde het een vrachtvolume van 1,7 miljoen ton af.

Nederland handelt meer zeevracht af dan enig ander land in Europa en de haven van Amsterdam is de vierde vrachthaven van Europa. Een netwerk van rivieren en kanalen verbindt de haven met het Nederlandse en Duitse achterland. Industrieel vastgoed en warehouses op strategische locaties geven bedrijven in uiteenlopende sectoren toegang tot de efficiënte distributienetwerken van Amsterdam.

Prologis exploiteert diverse industriële vastgoedobjecten en warehouses in de regio Amsterdam.

 

Landkaart

Uitgelichte objecten

Prologis Park Fokker, Amsterdam, Nederland
Prologis Park Fokker DC3B met 10.000 Vierkante Meter

Prologis Park Fokker DC3B met 10.000 Vierkante Meter

Schiphol, Nederland

Prologis Fokker Logistics Park is een hoog beveiligd bedrijvenpark van 300.000 m2 met luchthaventoegang bestaande uit 23 ultramoderne faciliteiten met...

Prologis Park Douglassingel
Prologis Park Douglassingel DC1 met 6.800 Vierkante Meter

Prologis Park Douglassingel DC1 met 6.800 Vierkante Meter

Schiphol, Nederland

Prologis Park Douglassingel ligt aan de zuidoostzijde van Schiphol en Schiphol-Rijk, en omvat zes distributiecentra.

Contactpersoon