Prologis Benelux doneert $25.000 aan Stichting Leergeld Amsterdam

Amsterdam, 25 februari 2021 – Prologis, de wereldleider in logistiek vastgoed, schenkt vandaag $25.000 (€20.500) aan Stichting Leergeld Amsterdam als onderdeel van de ‘Dock Doors of Giving’-campagne. Met deze campagne steunt Prologis lokale doelen die hard geraakt zijn door de coronapandemie. Stichting Leergeld Amsterdam streeft naar gelijke ontwikkelingskansen voor kinderen in Amsterdam, ongeacht het vermogen van hun ouders.

Gelijke kansen voor kinderen

De wereldwijde coronacrisis treft de meest kwetsbaren het hardst. Sander Breugelmans, Senior Vice President, Regional Head Northern Europe: ‘’Als onderdeel van de Dock Doors of Giving campagne steunen we lokale doelen die onze hulp hard nodig hebben. Ook kinderen zijn hard geraakt door de coronacrisis. Denk aan beperkte ondersteuning van ouders door laaggeletterdheid, doordat ze niet bekend zijn met het Nederlandse schoolsysteem of door een gebrek aan financiële middelen. Stichting Leergeld Amsterdam streeft naar gelijke kansen voor kinderen en daar leveren wij graag een bijdrage aan.”

Grotere vraag naar leermaterialen en bijlessen

Tijdens de eerste coronagolf misten veel kwetsbare kinderen online lessen door gebrek aan een laptop. Leer- en ontwikkelingsachterstanden nemen toe en de kloof tussen (kans)rijk en (kans)arm wordt groter. Stichting Leergeld Amsterdam helpt deze leerlingen door hen bijvoorbeeld van een laptop of andere leermaterialen te voorzien of voor bijlessen te betalen. Het aantal aanvragen is in 2020 fors toegenomen en zal naar verwachting in 2021 alleen maar verder groeien nu het aantal gezinnen in armoede toeneemt. Stichting Leergeld Amsterdam is afhankelijk van giften en fondsen voor de financiën die nodig zijn voor de kinderkosten.

Naast de donatie aan Stichting Leergeld Amsterdam steunt Prologis ook andere doelen met de ‘Dock Doors of Giving’-campagne. Meer informatie is te vinden op www.dockdoorsofgiving.eu

Related Features