Prologis Fokker Logistics Park, Nederland

Prologis Fokker Logistics Park

Prologis Fokker Logistics Park is gelegen op het voormalige fabrieksterrein van vliegtuigfabrikant Fokker. De grond, het grondwater en de fabrieksgebouwen zijn gezuiverd en het gebied is herontwikkeld tot een state-of-the-art logistiek park. Het park ligt naast Schiphol Airport, en is daarmee het grootste private aan een vliegveld verbonden logistieke bedrijfspark in Europa.

Prologis Oosterhout DC1

Prologis Park Oosterhout

Prologis Park Oosterhout heeft directe verbindingen met wegen, het spoor en een waterweg. Het industrieterrein, waar een verffabriek stond, is gerehabiliteerd en herontwikkeld tot een distributiecentrum van 50.000 vierkante meter, met de mogelijkheid nog eens 40.000 vierkante meter te ontwikkelen in drie verschillende units.

Eemhaven DC2 renovatie en parkontwikkeling

Renovatie Prologis Park Eemhaven

De vraag naar logistiek vastgoed in de Benelux is groot. Eemhaven, gelegen in de haven van Rotterdam is een belangrijke markt. De afgelopen jaren heeft Prologis de portfolio van 7 distributiecentra bij Eemhaven omgevormd tot één park door drie faciliteiten van nabijgelegen plots te kopen en te renoveren.

Hamburg Hausbruch DC2

Duurzame uitbreiding van Prologis Park Hamburg-Hausbruch

Een kleine 30 jaar geleden liet Philips in Hamburg-Hausbruch een fabriek bouwen voor de productie van microchips. Later maakte dochteronderneming NXP Semiconductors korte tijd gebruik van de gebouwen, om in 2010 weer te vertrekken. In 2011 kocht Prologis, dat al twee andere logistieke objecten op de locatie in bezit had, de voormalige Philips-locatie om er een nieuw project te ontwikkelen.

Prologis Park Moissy 2

Projectontwikkeling op basis van duurzame principes – Moissy 2

Prologis zet sterk in op duurzaamheid; daarom speelt herontwikkeling een belangrijke rol in onze portefeuille. Herontwikkeling schept nieuwe ruimte met minimale impact op de omgeving. Er wordt geen nieuwe grond geclaimd; verontreinigingen worden opgeruimd en het terrein krijgt een nieuwe bestemming. Prologis Park Moissy 2 in Frankrijk is daar een goed voorbeeld van. Het perceel was voorheen in eigendom van de PSA-groep. De autofabrikant gebruikte het complex als opslaglocatie voor reserveonderdelen en Prologis kreeg de kans het over te nemen.