Stapleton Business Center North, Denver, Colorado

Welkom bij de nieuwe generatie doorvoerdistributie

Nu zowel individuen als bedrijven regelmatig online bestellingen plaatsen, zoeken e-commercebedrijven distributielocaties die snelle levering mogelijk maken. Last Touch® kan daarbij helpen.

Prologis Port Reading, Carteret, New Jersey

State of the art distributiecentra

Last Touch®-distributiecentra bevinden zich dichtbij plekken waar veel mensen wonen en bedrijven zijn gevestigd. Meestal zijn ze sterk geautomatiseerd en veelal gerobotiseerd, en kunnen ze een breed scala aan artikelen opslaan. Vaak hebben Last Touch®-distributiecentra een kleinere footprint dan gewone distributiecentra. Daarnaast hebben ze een iets andere functie dan gewone distributiecentra gelegen in meer landelijke omgevingen. Met de opslagruimtes van Last Touch® kunnen een klein aantal medewerkers een groot aantal zendingen verwerken, terwijl ook retouren worden verwerkt.

Prologis heeft Last Touch®-distributiecentra in de grote steden over de hele wereld om een efficiënte levering van goederen aan grote bevolkingscentra te faciliteren. Aangezien dit model succesvol blijkt te zijn, investeert Prologis meer in het verwerven, ontwikkelen en leasen van Last Touch®-distributiecentra.

 

Prologis Seattle Georgetown

Grond besparen door te stapelen

Omdat grond in de steden vaak schaars is, worden bestaande panden en parken soms opnieuw ingericht als Last Touch®-distributiecentra. Prologis ontwikkelde bijvoorbeeld in Seattle het eerste distributiecentrum in de VS met meerdere verdiepingen. In Azië is dit veel gebruikelijker omdat grond voor logistiek vastgoed daar al langer schaars is.

Voor meer informatie over Last Touch® lees ons onderzoeksrapport "U.S. Logistiek Vastgoed: de vraag geworteld in onze dagelijkse behoeften."