Prologis heeft haar ESG-rapport 2023 gepubliceerd, dat de voortgang beschrijft van de hoofddoelstelling om in 2040 een netto nul-uitstoot van broeikasgassen te bereiken. Het 2023 rapport bevat updates over duurzame logistiek, de #prologispeople en veerkrachtige gemeenschapsopbouw. Dit is het 18e ESG-rapport dat Prologis sinds 2006 publiceert.

Highlights van het 2023 ESG Report:

  1. Onze inzet om tegen 2040 een netto-nuluitstoot van broeikasgassen te bereiken is gevalideerd door het Science Based Targets-initiatief. Voor meer informatie over hoe we werken aan het terugdringen van de uitstoot, zie pagina 10 van het ESG-rapport.
  2. Het DC4-magazijn van Prologis Park Eindhoven is het eerste logistieke gebouw ter wereld dat een Zero Carbon-certificering ontving van het International Living Future Institute (ILFI).
  3. Ongeveer 23% van onze portefeuille heeft een duurzaam bouwcertificaat ontvangen. Dit is een gebied van ruim 25 vierkante kilometer.
  4. In 2023 behaalden we een hoge medewerkersbetrokkenheidsscore van 88%. Dit steekt gunstig af bij de gemiddelde score van 80% voor onze sector.
  5. We zijn al vijf jaar op rij lid van de Dow Jones Sustainability World Index voor ESG-prestaties in de top 10% van bedrijven ter wereld.
  6. We hebben meer dan 500 megawatt (MW) aan geïnstalleerde zonne-energie- en energieopslagcapaciteit gerealiseerd.
  7. Werknemers van Prologis besteedden meer dan 16.400 uur van hun tijd aan gemeenschapsorganisaties.

Quote van Sara Jane Viereck, Vice President ESG Europe bij Prologis:

“Het ondersteunen van onze klanten bij het verduurzamen is een van onze belangrijkste pijlers. Door jaarlijks een transparant rapport op te stellen over onze ESG-prestaties, zien klanten hoe we kunnen bijdragen aan hun ESG-doelstellingen. In 2023 waren we bijzonder trots op de toekenning van de eerste Zero Carbon-certificering voor een logistiek gebouw wereldwijd op Prologis Park Eindhoven DC4. Ik kijk uit naar de voortgang richting onze duurzame ambities het komende jaar.”

Het volledige ESG report en de samenvatting zijn te vinden op onze duurzaamheidspagina

Ouder artikel
Prologis presenteert resultaten van het eerste kwartaal 2024

LATEN WE BEGINNEN

Elke connectie begint met een gesprek. Ons team staat klaar om te helpen.