Prologis Europa deelt haar activiteiten voor het eerste kwartaal van 2024. Deze samenvatting bevat de belangrijkste operationele kengetallen. 

Quote van Ben Bannatyne - President, Prologis Europa

“In het eerste kwartaal van 2024 bleef de vraag naar logistiek vastgoed van hoge kwaliteit stabiel in de twaalf Europese markten waar we actief zijn. Duitsland en Nederland blijven de sterkste markten door leveringsuitdagingen en sterke vraag. We anticiperen wanneer en waar onze klanten ruimte nodig hebben. Of dat nou voor e-commerce is of het bouwen van datacenters. We gebruiken ons uitgebreide ready-to-build landportfolio, robuuste financiële positie en geïntegreerd logistiek platform om een complete oplossing te bieden die gepersonaliseerd is voor elke klant.”

Quote van Jessica Pilkes - Head of Asset Management, Prologis Noord-Europa

“Duitsland en Nederland bleven sterke markten in het eerste kwartaal van 2024. Dit zet de trend voort die we zagen in 2023 waar Nederland de hoogste huurgroei in heel Europa kende. Met ons uitgebreide logistiek vastgoedportfolio in de logistieke hotspots en onze aanvullende diensten zoals Prologis Essentials, blijven we inspelen op de marktvraag en de behoefte naar innovatieve oplossingen.“

Operationele presetaties – Q1 2024: 

  • Totale portefeuille: 22,5 miljoen vierkante meter*
  • Verhuurd oppervlak Q1: 1.078.262 vierkante meter
    • 147.929 vierkante meter nieuwe huurcontracten
    • 930.333 vierkante meter vernieuwde huurcontrakten:
  • Q1 huurwijziging: 20,5%**
  • Bezetting Q1: 97%

* inclusief exploitative, ontwikkeling, aangehouden voor verkoop, overig en VAA/VAC 

** huurwijziging op basis van datum contractondertekening

GROUNDBREAKERS 2024 is in Londen

GROUNDBREAKERS, het thought leadership evenement van Prologis, wordt dit jaar voor het eerst in Europa gehouden! Het programma van vorig jaar verkende onder andere de elektrificatie, een snel veranderende arbeidsmarkt en hoe AI de supply chain beïnvloed. Het programma voor 2 oktober 2024 belooft meer innovatie, interactie en kennisuitwisseling in een uniek evenement. 

Lees het volledige persbericht over de Q1 2024 resultaten op de website

Ouder artikel
Jessica Pilkes benoemd tot Prologis VP, Head of Asset Management voor Noord-Europa

LATEN WE BEGINNEN

Elke connectie begint met een gesprek. Ons team staat klaar om te helpen.