Prologis Benelux heeft samen met het International WELL Building Institute (IWBI) een standaard ontwikkeld voor de gezondheid en het welzijn van magazijnmedewerkers. IWBI's kennis van hoe de menselijke gezondheid en het welzijn te verbeteren door middel van de gebouwde omgeving en Prologis 'specifieke expertise op het gebied van logistiek vastgoed is samengegaan toen de twee organisaties hun krachten bundelden om WELL aan te passen en te adopteren voor deze beleggingscategorie. Dit project sluit aan bij de ambities van Prologis Benelux om de standaard en kwaliteit van gebouwen voor haar klanten voortdurend te verhogen. Het project op Tilburg DC5, waar Pantos Logistics een distributiecentrum van 23.000 vierkante meter huurt, bevindt zich in het centrum van een van de belangrijkste logistieke regio’s van Nederland.

Door het creëren van een prettige en gezonde werkomgeving voor werknemers, biedt Prologis klanten een unieke toegevoegde waarde omdat werknemers van groot belang zijn. “Het bouwen van Tilburg DC5 was een perfect project om het WELL building concept verder te ontwikkelen,” zegt Arthur van Kooij, hoofd Project Management Northern Europe van Prologis. Hij vervolgt: “De verschuiving naar een meer mensgerichte benadering is een eye-opener en leidt tot nieuwe inzichten om onze gebouwen een extra concurrentievoordeel te geven. Zodra je het gebouw binnenstapt en ervaar je de ruimte als een aangename omgeving. Afgezien van de duidelijke voordelen op het gebied van milieu en sociale duurzaamheid, hoop ik dat het de standaard wordt om in de toekomst WELL-principes toe te passen op logistiek vastgoed. Uiteindelijk creëren wij de omgeving waarin we leven en werken.”

Eindronde MIPIM Awards 2019

De speciale voorzieningen van het WELL-gebouw in Tilburg leverden Prologis een nominatie op voor een MIPIM Award 2019 in de categorie Best Industrial & Logistics Development. MIPIM is een internationale vastgoedbeurs die jaarlijks in het Franse Cannes wordt gehouden. Tijdens de beurs, een van de grootste vastgoedevenementen ter wereld, presenteren en bespreken planologen, projectontwikkelaars, technische specialisten, financiële specialisten, stadsbestuurders, makelaars en adviseurs hun ideeën en projecten. Sinds 1991 worden exceptionele vastgoedprojecten over de hele wereld bekroond met MIPIM Awards.

Het Prologis project in Tilburg gebruikt de WELL Building Standard. De WELL Building Standard™ richt zich op zeven categorieën bouwprestaties: lucht, water, voeding, licht, fitness, comfort en geest. De WELL Building Standard™ is opgezet voor Delos, een wellnessbedrijf voor onroerend goed en technologie, en wordt beheerd door IWBI. Het is gecertificeerd door Green Business Certification Inc. 

“We vinden het fantastisch dat we zijn genomineerd voor een MIPIM Award, een enorme erkenning voor ons WELL-project in Tilburg,” zegt Van Kooij. “Het ontwerpen van een distributiecentrum volgens de WELL Building Standard heeft ons een heel nieuw expertiseterrein opgeleverd. Prologis wil deze kennis graag in nieuwe projecten gaan toepassen, waarbij we voor elke situatie oplossingen op maat ontwikkelen.”

Wat maakt Prologis Park Tilburg DC5 zo bijzonder?

  • Prologis werkte samen met startup hello energy om te investeren in de ontwikkeling van een geavanceerd realtime klimaatbewakingssysteem. Dit zorgt voor lagere energiekosten en laat zich preciezer regelen dan een centraal systeem. Verschillende sensoren zijn in het pand geïnstalleerd waardoor het ‘smart’ is en meer inzichten biedt als het gaat het gebruik en om efficiencies. 
  • Het distributiecentrum is voorzien van grote glazen gevelramen, ook op mezzanineniveau, terwijl speciale lichtstraten maximale daglichttoetreding verzekeren.
  • Het gerenommeerde ontwerpbureau DoepelStrijkers ontwikkelde een aantal groene zones in de magazijnruimte, wat bijdraagt aan een prettige werkomgeving.
  • Een geavanceerd ventilatiesysteem zorgt voor een optimaal binnenklimaat.
  • Er werden diverse watertappunten van Join the Pipe in het gebouw geïnstalleerd, zodat medewerkers zelf makkelijk drinkwater kunnen halen.
  • Er werden speciaal materialen gebruikt om de akoestiek in de distributiehal te optimaliseren.

Kom meer te weten over ons WELL building project

Ouder artikel
Breugelmans panellid bij Investment Briefing ‘Outlook 2019’
Nieuwer artikel
Healthy Logistics: met design bouwen aan een gezonder distributiecentrum

LATEN WE BEGINNEN

Elke connectie begint met een gesprek. Ons team staat klaar om te helpen.