Als onderdeel van een aanbesteding van de Duitse overheid voor hernieuwbare energie (EEG) heeft Prologis Europa tien zonne-energiecontracten gewonnen. Prologis was een van de grootste bieders op de veiling die 88 contracten besloeg, en won een contract voor ieder ingediend bod. 

De Duitse overheid is de uitrol van zonnepanelen op daken aan het versnellen en kondigde aan de veilingcapaciteit te verhogen van 650MW in 2023 naar 900MW in 2024.

Prologis Europa exploiteert in Duitsland ongeveer 3,15 miljoen vierkante meter logistiek vastgoed, waarvan de zonnepanelen op de daken in totaal 25MW aan zonne-energie opleveren. De tien nieuwe contracten voegen meer dan 16MW toe aan Prologis' zonne-energieportfolio, en zullen meer dan 11.000 Duitse huishoudens per jaar van energie voorzien. Prologis verwacht de Duitse overheid te kunnen helpen bij het verminderen van hun CO2-uitstoot met ongeveer 13.300 ton per jaar.

Om de behoefte van de lokale gemeenschappen en bedrijven te ondersteunen werkt Prologis Europa samen met de publieke sector in 12 Europese markten. Deze inspanningen op het gebied van zonne-energie op daken vergroten de mogelijkheden van gemeenten en lokale overheden om op lokaal niveau schone, hernieuwbare energie op te wekken. Energie die betrouwbaar is en waarmee duurzaamheidsdoelstellingen kunnen worden behaald.

Sean Greany, Hoofd Energie, Prologis Europa: "We zijn trots op onze inspanningen op het gebied van de productie van zonne-energie en batterijopslag. Dit geeft onze klanten en gemeenschappen meer toegang tot schone, hernieuwbare energie bij de overgang van fossiele brandstoffen. Sinds de installatie van ons eerste zonnepaneel in 2005 hebben we de grenzen in onze industrie verlegd. Mede door onze schaalgrootte, wereldwijde aanwezigheid en lokale expertise hebben we de opwekking van zonne-energie kunnen uitbreiden en bijgedragen aan de overgang naar hernieuwbare energie." 

Venlo park zonnepanelen


Zonne-energie in Europese publieke sector
In de publieke sector in Europa is de opwekking van zonne-energie nog vrij nieuw, maar groeit in populariteit. Overheden en gemeenschappen zijn op zoek naar bronnen van schone, hernieuwbare energie tegen betaalbare tarieven. De enorme daken van logistiek vastgoed, waar zonnepanelen op geplaatst kunnen worden, bieden een geweldige kans voor het opwekken van zonne-energie. 

Zo geeft de Spaanse regering prioriteit aan schone en hernieuwbare energie, met als doel dat in 2030 74% van de elektriciteit wordt opgewekt uit hernieuwbare bronnen, en 100% in 2050. Prologis Europa werkt samen met een van haar klanten aan een zonne-energieproject in Madrid via het Prologis European Logistics Fund (PELF). In lijn met haar strategie voor schone energie is het onderdeel van Prologis Europe's intentie om in 2024 en de jaren erna de grootste investeerder in zonne-energie in Spanje te worden door dit zonne-energieproject en andere projecten in de pijplijn uit te breiden.  

Met deze nieuwe contracten in Duitsland wil Prologis Europa haar samenwerking met overheidsinstantie uitbreiden om de overgang naar schone energie te ondersteunen. 

Prologis bereikt mijlpaal van 500MW zonne-energie
Zonne-energie en opslaginstallaties op daken in de wereldwijde portefeuille van Prologis Inc. kunnen nu 500 megawatt aan energie opwekken – een belangrijke mijlpaal die het bedrijf halverwege haar doelstelling van 1 GW in 2025 brengt. Naast het bieden van schone energie aan klanten en potentiele kostenbesparingen via het Prologis Essentials-programma, wordt de energie ook rechtstreeks geleverd aan het lokale elektriciteitsnet in bepaalde regio’s. Dit levert voordelen op voor de lokale gemeenschappen op het gebied van emissiereductie en flexibiliteit van het elektriciteitsnet.

Ouder artikel
Toshiba Global Commerce Solutions tekent huurovereenkomst voor strategisch gelegen Prologis Park Almere

LATEN WE BEGINNEN

Elke connectie begint met een gesprek. Ons team staat klaar om te helpen.