Morrison Express, de Taiwanese toonaangevende wereldwijde logistieke dienstverlener, heeft een langlopende huurovereenkomst getekend met Prologis voor Prologis Park Eindhoven DC4 unit E van bijna 12.800 vierkante meter. Deze locatie geniet van de unieke regionale dynamiek en een internationaal bereik, met gemakkelijke toegang tot vier belangrijke snelwegen en een spoorverbinding. Hiermee kan Morrison Express zijn activiteiten optimaliseren en klanten op de meest efficiënte manier bedienen. Een van de hoogtepunten van dit project is dat duurzaamheid voorop staat - het magazijn streeft naar BREEAM Outstanding en WELL Gold.

Prologis Park Eindhoven DC4 render


Efficiënte en zorgeloze service

Morrison Express heeft een netwerk van meer dan 300 bedrijfs- en partnerkantoren op vijf continenten en is daarmee een toonaangevende wereldwijde leverancier van expeditie- en logistieke diensten. De voor de klant ontworpen transportoplossingen integreren lucht-, zee- en treintransport, en makelaardij-, opslag-, distributiediensten. Dit maximaliseert de efficiëntie wanneer goederen van punt tot punt door de toeleveringsketen worden vervoerd. Unit E op Prologis Park Eindhoven DC4 is een geschikte faciliteit voor de service die Morrison Express wil bieden; het warehouse zal ook als entrepot dienen en TAPA-gecertificeerd zijn om de belangrijkste verticale activiteiten te ondersteunen. Bovendien is het een moderne en duurzame build-to-suit ontwikkeling waar Morrison Express de activiteiten efficiënt kan uitrollen. Jeroen van Beek, algemeen directeur Nederland bij Morrison Express: "Wij streven ernaar onze klanten uitzonderlijke service en kennis te bieden om hen te helpen slagen in de huidige uitdagende zakelijke omgeving. Door deze huurovereenkomst met Prologis te ondertekenen kunnen wij onze diensten efficiënt, zorgeloos en duurzaam aanbieden. Daarom zijn we verheugd om met hen samen te werken."

Duurzame ontwikkeling

Eindhoven DC4 is een prachtig voorbeeld van de volgende generatie magazijnfaciliteiten –  magazijnen die meer zijn dan vier muren en een dak. Door de zonnepanelen op het dak is het magazijn energieneutraal. Het ontwerp van het gebouw is volledig gebaseerd op de mens, en is in interactie met de omgeving. Daarnaast biedt het gebouw gezonde werkomstandigheden volgens de WELL-building standaard, en heeft het een ecologisch verantwoord exterieur. De faciliteit is bovendien uitgerust met een volledig elektrisch verwarmingssysteem.

Prologis Essentials

Om de operaties te optimaliseren gaat Morrison Express gebruikmaken van verschillende diensten van het Prologis Essentials platform: het Prologis team voorziet de klant van stellingen en intern transport en analyseert hoe de bedrijfsactiviteiten geautomatiseerd kunnen worden, wat de efficiëntie van Morrison Express zal vergroten. Bart Konings, Capital Deployment & Leasing Director Benelux: "Onze klanten helpen bij het duurzaam optimaliseren van hun bedrijf is waar we goed in zijn. We zijn dan ook verheugd om Morrison Express te ondersteunen in het efficiënter en zorgelozer maken van hun manier van werken in onze duurzame ontwikkeling op Prologis Park Eindhoven DC4."

Prologis werd bij deze transactie geadviseerd door Cushman & Wakefield en JLL.

Ouder artikel
Prologis benoemt Björn Thiemann tot regional head Noord-Europa en Jessica Pilkes tot countrymanager Benelux
Nieuwer artikel
Sander Breugelmans benoemd tot Head of Capital Deployment in Europa

LATEN WE BEGINNEN

Elke connectie begint met een gesprek. Ons team staat klaar om te helpen.