Prologis breidt haar city hubportfolio in de Nederlandse hoofdstad uit met de voltooide herontwikkeling van Amsterdam City DC1 en het nieuw verworven Amsterdam DC5. Het duurzaam herontwikkelde distributiecentrum DC1, gelegen op minder dan 4,5 km van het centrum van Amsterdam, heeft een goede aansluiting op zowel het wegennet als het openbaar vervoer. De nieuw verworven, bestaande faciliteit DC5 is ook gelegen nabij de stad Amsterdam. Beide distributiecentra passen in de strategie van Prologis om logistieke stadsknooppunten te creëren rondom grote steden, als antwoord op de groeiende vraag naar stadsdistributie.

Prologis Park Amsterdam DC1

Foto: de gerenoveerde Prologis Amsterdam City DC1

Amsterdam City DC1: een duurzame renovatie

De strategische ligging nabij de A10 maakt DC1 zeer geschikt voor een efficiënte en duurzame ‘last mile’ levering. Het DC1 faciliteit beschikt over 35 dockdeuren voor E-vans, allemaal uitgerust met EV-snelheidsladers met een laadcapaciteit van 120 km per uur. De elektriciteit wordt grotendeels ter plaatse opgewekt door zonnepanelen op de gevel en het dak.

De herontwikkeling is uitgevoerd met hergebruik van de fundering, betonnen vloer en staalconstructie. De casco is volledig vernieuwd, waardoor nieuwe kantoren en zonnepanelen geïnstalleerd konden worden. Na voltooiing van de herontwikkeling met de toevoeging van acht vrachtwagendocks en de installatie van 30 bestelwagendeuren inclusief oplaadpunten voor e-vans, werd het gebouw bekroond met een BREEAM Very Good-certificaat. Op dit moment is het pand te huur.

Marijn van den Heuvel, Director Capital Deployment & Leasing bij Prologis: “We zijn verheugd met de succesvolle renovatie van deze duurzame faciliteit in onze Amsterdamse city hubportfolio. De Amsterdamse DC1-faciliteit is een perfect voorbeeld van ons voornemen om optimaal in te spelen op de wensen van onze klanten op het gebied van duurzaamheid en stedelijke distributie.”

Meer informatie over Prologis Amsterdam City DC1 vind je hier.

Amsterdam City DC5

Naast het herontwikkelen en upgraden van het huidige portfolio, breidt Prologis haar city hub portfolio uit met het nieuwe distributiecentrum Amsterdam City DC5. Deze faciliteit is een pand van 4.030 vierkante meter en is ook dichtbij het de stadscentrum van Amsterdam gelegen. Het pand wordt momenteel gehuurd door Sanday's Bakeries bv.

“Deze aanwinst is een mooie aanvulling op onze bestaande city hub-portefeuille in Amsterdam”, zegt Jack Geurtjens, Director Transactions Northern Europe bij Prologis. “We zijn verheugd om te blijven zoeken naar kansen en meer faciliteiten te verwerven rond de grote steden in de Benelux.”

Ouder artikel
2021 Prologis Logistics Rent Index: vraag naar recordhoogte, snelste huurstijging ooit

LATEN WE BEGINNEN

Elke connectie begint met een gesprek. Ons team staat klaar om te helpen.