Duurzaamheid en aandacht voor de natuur vormden de basis voor de ontwikkeling van Prologis Breda DC4 op bedrijventerrein Business Center Treeport nabij Breda. Het warehouse is medio dit jaar gereed, en maakt zijn belofte waar: het distributiecentrum is volledig elektrisch, voorzien van zonnepanelen en LED-verlichting en biedt toekomstige medewerkers volop mogelijkheden om te genieten van de omringende natuur. Daarnaast neemt Prologis de natuur mee in het ontwerp van het magazijn, door meer dan 60 grote bomen van verschillende soorten rond het magazijn te planten en een vogelkijkhut te bouwen om het spotten van de vele inheemse vogels in het gebied te vergemakkelijken. Mede dankzij de duurzame eigenschappen zal het warehouse voorzien zijn van het BREEAM Excellent certificaat.

Render Breda DC4

Duurzaamheidsambities

In september vorig jaar startte Prologis met de ontwikkeling van dit distributiecentrum op bedrijventerrein Business Center Treeport in Zundert, vlakbij Breda. Prologis koos voor deze locatie vanwege zijn unieke geografische ligging tussen de havens van Rotterdam en Antwerpen, waardoor snel en efficiënt wereldwijd transport mogelijk is met optimale binnenlandse en internationale connectiviteit. Bovendien sluit het bedrijvenpark perfect aan bij de ambitieuze duurzaamheidsdoelstellingen van Prologis om tegen 2030 een netto-nuluitstoot te bereiken bij haar activiteiten en in de hele waardeketen tegen 2040. Het park, gelegen tussen tuinders en boomkwekers, wil een van de meest kwalitatieve en duurzame bedrijventerreinen in Nederland worden. Zo wekt het terrein zijn eigen energie op via windturbines en zonnepanelen op water en daken. Ook is het park voorzien van een ecologische verbindingszone die medewerkers een prettige omgeving biedt. 

Vogels, bomen en PARKlife

Het warehouse biedt medewerkers diverse mogelijkheden om te genieten van de natuur. Het ligt pal naast een bosrijk recreatiegebied, waar tal van vogels te vinden zijn, zoals de bekende torenvalk. Om vogels kijken mogelijk te maken, ontwikkelt Prologis een vogelkijkhut en diverse faciliteiten voor verschillende soorten vogels. Daarnaast plant Prologis rond het warehouse 62 grote bomen van 14 verschillende soorten om een ​​natuurlijke omgeving te creëren. Om medewerkers en de natuur nog verder tegemoet te komen draagt Prologis bij aan voorzieningen zoals een outdoor gym, bankjes, groenvoorzieningen, bijenkorven, insectenhotels, vleermuizenkorven, een nestkast voor uilen en wezelkasten.

Duurzame groei op een strategische locatie

Breda DC4, dat ongeveer 45.000 vierkante meter beslaat, is voorzien van hoogwaardige specificaties, een volledig elektrisch verwarmingssysteem, hoog efficiënte warmtepompen, LED-verlichting, waterbesparende maatregelen, zonnepanelen en laadvoorzieningen, levenscyclusanalyses en slimme meters voor realtime energiegegevens. Door de lage leegstand in het gebied, de aanhoudende vraag en de schaarste aan logistiek vastgoed, biedt dit nieuwe, moderne warehouse klanten de mogelijkheid om duurzaam te groeien op een strategische locatie.

Bart Konings, Director, Capital Deployment & Leasing bij Prologis: “Met Breda DC4 ontwikkelen we een warehouse dat duurzaamheid uitstraalt en waar de natuur een belangrijke rol speelt. Niet alleen bieden we hiermee een logistieke faciliteit waar het erg prettig werken is, we spelen hiermee ook in op de groeiende vraag van klanten naar duurzame logistieke ruimte. We kijken ernaar uit om klanten te verwelkomen.” 

Ouder artikel
2023 Prologis Logistics Rent Index: Solide wereldwijde huurstijging en nieuwe locaties
Nieuwer artikel
Nieuwe documentaire zet rijke historie Prologis Fokker Logistics Park uiteen

LATEN WE BEGINNEN

Elke connectie begint met een gesprek. Ons team staat klaar om te helpen.