AMSTERDAM (31 augustus 2017) – Prologis, Inc., de leider in logistiek vastgoed wereldwijd, kondigt vandaag aan dat het 150.000 vierkante meter heeft aangekocht op Vossenberg West II in Tilburg. De eerste fase van de ontwikkeling van deze grond omvat een built-to-suit overeenkomst met Pantos Logistics.

Groei van portfolio
Prologis heeft de grond van de gemeente Tilburg gekocht. Het was het laatste stukje grond dat beschikbaar was op Vossenberg West II en geeft Prologis de gelegenheid om 90.000 vierkante meter extra logistieke ruimte te ontwikkelen. Met de huidige expansie bestaat Prologis Tilburg Park nu in totaal uit 365.000 vierkante meter. 

28.000 vierkante meter ontwikkeling voor Pantos Logistics
Pantos Logistics, een bestaande klant van Prologis, zal de eerste fase gaan leasen. Door groei bij deze Koreaanse logistieke dienstverlener op verschillende terreinen, inclusief warehousing, was extra capaciteit nodig in Nederland. Om deze groei te kunnen ondersteunen heeft Prologis een built-to-suit overeenkomst met Pantos Logistics getekend voor de ontwikkeling van een 28.000 vierkante meter moderne distributiefaciliteit met mogelijkheden om ook de toekomstige groei van Pantos Logistics op te opvangen. De bouw is onlangs gestart en de verwachting is dat het gebouw halverwege 2018 klaar is. Wethouder Erik de Ridder van de gemeente Tilburg over de overeenkomst: “Wij zijn trots dat Pantos Logistics heeft gekozen voor Tilburg. High-value logistiek draagt bij aan de economie van Tilburg. Wij waarderen de rol van Prologis als langetermijnpartner binnen deze overeenkomst zeer.”

“We focussen op langetermijnpartnerships en zijn altijd op zoek om onze bestaande portfolio’s uit te breiden”, zegt Bram Verhoeven, country manager Prologis Benelux. “Deze aankoop past naadloos in onze strategie om flexibiliteit in de groei bij onze klanten aan te bieden.”

Bij deze aankoop werd Prologis geadviseerd door Cushman & Wakefield en Loyens & Loeff. 

In de Benelux is Prologis per 30 juni 2017 eigenaar van circa 2 miljoen vierkante meter aan logistiek vastgoed.

MEDIA CONTACT

Noord-Europa
België, Nederland, Duitsland, Zweden
Danielle van der Lem, Marketing & Communications Manager NER
+31 20 655 6638
[email protected]
Amsterdam, Nederland

OmnicomPublicRelationsGroup
Eline Badoux
+31 (0)6 4410 4008
[email protected]

LATEN WE BEGINNEN

Elke connectie begint met een gesprek. Ons team staat klaar om te helpen.